TFF'den kulüplere tarihi çağrı: VAR'a gelsinler birlikte izleyelim

Haber Merkezi
16:21, 11/03/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 17:31, 11/03/2026, Çarşamba
CategoryZpor
GZT
TFF'den kulüplere tarihi çağrı: VAR'a gelsinler birlikte izleyelim
TFF - Mecnun Otyakmaz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, Süper Lig ekiplerine tarihi bir çağrıda bulundu. Otyakmaz, kulüp temsilcilerinin VAR'a odasında maç izlemeye davet etti. İşte yapılan o çarpıcı açıklamalar...

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Kura töreni sonrası basın mensuplarına konuşan TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, kulüplere çok çarpıcı tarihi bir çağrıda bulundu. İşte Otyakmaz'ın o açıklamaları...

"VAR'a gelsinler birlikte izleyelim"

VAR görüntülerinin kamuoyuyla paylaşılmasının mümkün olmadığını belirten Otyakmaz, kulüp yöneticilerini federasyona davet etti:

"Dışarıya veremeyiz VAR görüntülerini. Buyursun gelsinler birlikte izleyelim. Bundan sonraki dönemde iki tane takımdan birer yönetici gelsin, VAR odasındaki teknik bölümde otursun. Gelsin VAR odasında oturup beraber izlesinler. Baksınlar ne oluyor."

Mecnun Otyakmaz'dan kulüplere tarihi çağrı

Kulüplerin VAR sürecini yerinde görmelerine izin vereceklerini ifade eden Otyakmaz şöyle konuştu:

"Ben kulüp başkanlığı yaptım. Böyle bir şey olabilir mi! Bu kadar insanı ilgilendiren bir işte aymazlık yapabilir miyiz? Lütfen güvensinler. Dışarıya görüntü falan veremeyiz. Beşiktaş'ın yazısını da yok sayamayız, uygun bir şekilde cevap vereceğiz."

"Kim görmek istiyorsa gelsin, tüm yöneticilere kapımız açık. İki kulüp anlaşsınlar, VAR ile beraber izlesinler. Buna biz izin veriyoruz. Burada VAR protokolüne aykırı bir şey yok."

Türkiye Kupası yeni formata gidiyor

Otyakmaz, Ziraat Türkiye Kupası'nın formatı için de değişiklik önerisi olduğunu söyledi:

"Ben de kulüp başkanıyken bu işten mustariptim. Elemeli tek maç, birer birer geçelim. Yarı final oldu bittiye gelmesin diye çift aşamalı olsun. Orada sürpriz olaylar olmasın. Gelecek sezon için bu Kulüpler Birliği'nin de kararı."

"Anadolu takımlarını yönetmek çok zor"

Türk futbolunun ekonomik yapısına da vurgu yapan Otyakmaz, Anadolu kulüplerinin finansal sıkıntılarına dikkat çekti: "Anadolu kulüplerinin idaresi çok zor. Mutlaka yayın gelirlerinin artırılması, sponsorlukların artırılması lazım. Dünyada savaş ortamı var. Bu iş de ekonomiyle ilgili. İnşallah dünyada ve Türkiye'de ekonomi daha düzelir."

"Disiplin cezalarında değişiklik "

Disiplin cezalarıyla ilgili yeni düzenlemeye de değinen Otyakmaz, yaz aylarında ceza sürelerinin durdurulması uygulamasının kaldırıldığını açıkladı:

"Alınan cezaların yaz aylarında süresi durduruluyordu. Kulüpler Birliği istedi, bu kuralı kaldırdık. Ligin son haftalarında gerginlik oluyordu, kulüpler ileri geri konuşuyordu. Bu üç ay içinde sayılacak."

"TFF Başkanı Hacıosmanoğlu gibi biri yapabilirdi"

Otyakmaz ayrıca yayın gelirlerindeki "şampiyonlar payı" ile ilgili yeni bir karar aldıklarını duyurdu. Bu payın Anadolu kulüplerine dağıtılacağını belirtti:

"Yeni bir karar aldık. Şampiyonlar payını Anadolu kulüplerine dağıtma kararı aldık. İbrahim Hacıosmanoğlu gibi birisi böyle bir karar alırdı ancak. Avrupa'da yayın gelirleri yüzde 50 gibi eşit dağıtılıyor, bizde yüzde 38'di. Şimdi bütün kulüplere eşit dağıtılacak."

Bu kararın bazı kulüpler tarafından eleştirilebileceğini söyleyen Otyakmaz, hukuki süreç ihtimaline de değindi:

"Tepkiler olabilir. Dikensiz gül bahçesi yok. Yasal hakları var, Tahkim'e başvuracaklar ama biz kararımızı bu yönde verdik."

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026