Samsunspor'un eski hocası Reis'tan 3 büyükler açıklaması!

Samsunspor'un eski Alman teknik direktörü Thomas Reis, ülkesinin Bild gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başarılı teknik adam, "Böyle bir sonu saygılı bir yaklaşım olarak görmüyorum" dedi.
Samsunspor'u bu sezon Avrupa kupalarına taşıyan ancak alınan sonuçlar sebebiyle takımdan ayrılan teknik direktör Thomas Reis, Bild gazetesine flaş itiraflarda bulundu. Reis sözlerinde; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan da bahsetti.
"Zamanla maç öncesindeki o marş anını dört gözle bekler olmuştum"
İstiklal Marşı hakkında konuşan Thomas Reis, "Kulüpler arasındaki rekabet ne kadar büyük olursa olsun, İstiklal Marşı çalmaya başladığı anda stadyumdaki herkes, seremoniye çıkan en küçük çocuklar bile var gücüyle marşa eşlik ediyordu. Herkes ülkesi için tek yürek oluyordu. Her seferinde çok duygusal bir andı. Marş okunurken kollarımı bağlamak veya başka yerlere dalmak yerine dimdik durmaya, o anı onurlandırmaya özen gösterdim. Zamanla maç öncesindeki o marş anını dört gözle bekler olmuştum. Bunu özleyeceğim. Türkçe öğrenmeye başlamıştım ama maalesef dil bilgim marşı söylemeye yetmedi." dedi.
"Türkiye'de insanların bana gösterdiği nezaket ve yardımseverlik inanılmazdı"
Türk insanının misafirperverliğinden bahseden Reis, "Türkiye'de insanların bana gösterdiği nezaket ve yardımseverlik inanılmazdı. Süpermarkette, restoranda veya sokakta... Her yerde açık kollarla karşılandım. İnsanlar benimle fotoğraf çektirmek istedi, bana bir şeyler ikram ettiler. Geçimini sağlamak için sokakta mısır satan bir adamın, o közlenmiş mısırlardan birini bana hediye etmek için ne kadar ısrar ettiğini hala çok iyi hatırlıyorum. Onu o lezzetin parasını ödemeye ikna edemedim. Bu an, tıpkı yetimhanedeki çocuklarla vakit geçirdiğimde gözlerindeki o parıltı gibi beni derinden etkiledi." sözlerini kullandı.
Reklam
"Türkiye'deki insanlar bana o kadar çok şey verdi ki"
Sözlerine devam eden Thomas Reis, "Samsun'un yaklaşık 20 kilometre dışındaki yurtta, anne ve babası olmadan büyümek zorunda kalan yaklaşık 70 çocuk yaşıyor. Elimden geldiğince oraya gittim, bazen yanımda tatlılar götürdüm. Çocuklarla oyunlar oynadık, top koşturduk ya da sadece güldük. Hatta bazıları iç saha maçlarımıza geldi. Türkiye'deki insanlar bana o kadar çok şey verdi ki. Bu yüzden kendimi tamamen onlara adamak, uyum sağlamak ve onlara bir şeyler geri vermek benim için kalpten gelen bir meseleydi." dedi.
"Bu beni kesinlikle hayal kırıklığına uğrattı"
Görevine son verilme sürecinde başından geçenleri anlatan 52 yaşındaki isim, "Antalyaspor deplasmanından döndükten kısa bir süre sonra, öncesinde hiçbir iletişim kurulmadan görevime son verildiği bildirildi. 2024 yazından o ana kadar birlikte çalışmıştık ve bana göre başarılı bir dönem geçirmiştik. Böyle bir sonu saygılı bir yaklaşım olarak görmüyorum. Bu beni kesinlikle hayal kırıklığına uğrattı." ifadelerini kullandı.
"Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı çalıştırmak harika olurdu"
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili olarak Alman teknik adam, "Türkiye'ye dönüşü asla dışlamam. Gelenekleri olan, tutkulu taraftarlara sahip, stadı dolu ve sürekli hareketli kulüpler beni cezbediyor. İstanbul'un üç büyük kulübünden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı çalıştırmak harika olurdu. Genel olarak her şeye açığım ama şu an önceliğim Almanya'da bir iş bulmak." dedi.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.