Transfer Kulisi: Uşaklar'ı statta hangi takımlar izledi?

Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı, Kayserispor galibiyetinin mimarı oldular.
Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı, Kayserispor galibiyetinin mimarı oldular.

▬ Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fransız ekibi Lille ile İngiliz devi Manchester United'ın Kayserispor maçında Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür'ü izlediklerini ifade etti.

▬ Yusuf Yazıcı, transfer iddialarını yalanlamamayı tercih ederken görüşmelerin sezon sonunda yapılabileceğini işaret etti.

▬ Bu sezon ligde 27 maçta süre alan Yusuf Yazıcı, takımına 3 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.

▬ Süper Lig'de son 2 maçta 2 gol ve 2 asistle oynayan Abdülkadir Ömür, Kayserispor maçında da 1 gol ve 1 asistle göz doldurdu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fransa ekibi Lille ile İngiltere temsilcisi Manchester United'in Kayserispor maçında Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür'ü izlediklerini söyledi.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, İstikbal Mobilya Kayserispor maçının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu sezon iyi bir hava yakalayarak çıkışlarını sürdürdüklerini söyledi.

Ağaoğlu, bu senenin bir prova olduğunu belirterek, "Provada eksikleri, noksanları görüyorsunuz. Onları izale ederek, telafi ederek önümüzdeki sezon çok daha farklı bir Trabzonspor seyrettireceğiz. Bundan da kimsenin endişesi olmasın" dedi.

"GENÇ YETENEK KIRMIZI HALIDA OLMUYOR"

Ağaoğlu genç oyuncuların da performansına değinerek, "Genç yetenek kırmızı halıda olmuyor, yeşil sahada oluyor. Abdülkadir Ömür'ü izlesinler, genç yetenek neymiş, futbolun yıldızı, süperi neymiş. Ne mutlu bize ki ülkede futbolu izleyen milyonlara bunu bir kez daha gösterdik. Yerlisi yabancısı hepsi benim canım ama Abdülkadir Ömür'ü alnından öpüyorum. Sadece bugün oynadığı oyunla değil, bir takım örümcek tutmuş beyinlere verdiği dersle anlından öpüyorum. Ders böyle verilir" diye konuştu.

Yusuf Yazıcı attığı golün ardından formasını öpmeye hazırlanıyor.
Yusuf Yazıcı attığı golün ardından formasını öpmeye hazırlanıyor.

"LILLE VE MANCHESTER UNITED OYUNCULARIMIZI İZLEDİ"

Ağaoğlu, bir basın mensubunun Yusuf ile Abdülkadir Ömür'ü Fransa ekibi Lille ile İngiliz ekibi Manchester United'in izlediğine ilişkin sorusu üzerine, "Bizim oyucularımızı uzun zamandır izliyorlar. Oyuncularımızın hepsini izliyorlar. Bugün Lille ve Manchester United takımları izledi. Eğer Trabzonspor'u Avrupa'nın önde gelen liglerinin önde gelen kulüplerinin izleme ekipleri izliyorsa bu bile bizim için gurur kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

YUSUF YAZICI'DAN TRANSFER CEVABI

Trabzonspor’un başarılı oyuncusu Yusuf Yazıcı, hakkında çıkan transfer dedikodularıyla ilgili konuştu. Transfere odaklanmadığını ifade eden genç oyuncu, "Transfer görüşmeleri sezon bitince yapılabilir. Ben maçlara odaklanmış durumdayım" dedi.

Trabzonsporlu futbolcular, seremonide miniklerle birlikte poz veriyor.
Trabzonsporlu futbolcular, seremonide miniklerle birlikte poz veriyor.
  • Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor’u 4-2 mağlup eden Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı, attığı golü annesine armağan etti.

Maça güzel başladıklarını belirten yıldız oyuncu, "Maça baskılı başladık. Golleri de bulduk ama çok basit hatalardan goller yedik. Sonunda kazanmasını bildik. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Attığım golü ise beni bugünlere getiren anneme armağan ediyorum" dedi.

MAÇLARA ODAKLANDIM

Yusuf Yazıcı, Lille ve Manchester United temsilcilerinin kendisini izlemeleriyle alakalı olarak ise, "Lig daha bitmedi. Transfer görüşmeleri sezon bitince yapılıyor ama ben sadece hafta sonu oynayacağımız Atiker Konyaspor maçına odaklanmış durumdayım. Diğer konular benim dışımda yaşanan gelişmeler" ifadelerini kullandı.

Yusuf Yazıcı, minik bir Trabzonspor taraftarını kucağında taşıyor.
Yusuf Yazıcı, minik bir Trabzonspor taraftarını kucağında taşıyor.

  • YUSUF YAZICI
  • Süper Lig: 27 Maç / 3 Gol / 2 Asist
  • Türkiye Kupası: 4 Maç / 0 Gol / 1 Asist
  • ABDÜLKADİR ÖMÜR
  • Süper Lig: 26 Maç / 4 Gol / 8 Asist
  • Türkiye Kupası: 3 Maç / 0 Gol / 1 Asist

ERMAN TOROĞLU'NDAN YUSUF VE ABDÜLKADİR YORUMU

A Spor yorumcusu eski hakem Erman Toroğlu, Kayserispor karşısında galibiyetin mimarları olan genç ikili hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Yusuf Yazıcı'nın Mesut Özil'den daha yetenekli olduğunu ifade eden Toroğlu, her iki futbolcunun Jurgen Klopp ya da Simeone gibi isimlerle 1 sezon çalışmaları halinde her takımda oynayabileceklerini savundu.

Abdülkadir Ömür attığı golün sevinci yaşamak üzere tribünlere koşuyor.
Abdülkadir Ömür attığı golün sevinci yaşamak üzere tribünlere koşuyor.
  • "Yusuf Yazıcı biraz daha kendini geliştirsin Mesut Özil'den daha iyi bir oyuncu. Yusuf, Mesut Özil'den daha yetenekli. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür, Klopp ya da Simeone'yle 1 sezon çalışsın Avrupa'da her takımda oynar."

Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür'ü tebrik ediyor.
Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür'ü tebrik ediyor.

UŞAKLAR'IN KAYSERİSPOR SEVGİSİ

  • Abdülkadir Ömür ile Yusuf Yazıcı'nın Trabzonspor formasıyla Süper Lig kariyerlerinde birlikte gol attıkları maçlar:
  • vs Kayserispor (6 Mayıs 2019)
  • vs Kayserispor (7 Nisan 2018)