Tuncay Şanlı'ya FIFA'dan iyi haber

​Tuncay Şanlı'ya FIFA'dan iyi haber
​Tuncay Şanlı'ya FIFA'dan iyi haber

Tuncay Şanlı Katar'da forma giydiği Umm Salal ekibinin kendisine olan borçlarını ödememesi sebebiyle FIFA nezdinde açtığı davayı kazandı.

Milli takımın ve Fenerbahçe'nin eski yıldız oyuncusu Tuncay Şanlı'nın, bir dönem formasını giydiği Katar Ligi ekibi Umm Salal'a açtığı alacak davası sonuçlandı.

Spor Hukuku uzmanı Av. Emin Özkurt'un Tuncay adına yürüttüğü davada, FIFA Tuncay Şanlı lehine karar verdi ve Katar kulübünün Tuncay'a tüm alacaklarını ödemesine hükmetti.

PRİMLERİNİ ÖDEMEDİLER

2014 yazında Katar Ligi takımlarından Umm Salal'a 1 yıllığına transfer olan Tuncay Şanlı, Katar Yıldızlar Ligi'nde bir sezonda oynanan 26 karşılaşmanın tamamında forma şansı bulmuş ve takımı adına 11 gol atıp 5 asist yaparak başarılı bir sezon geçirmişti. Fakat Umm Salal kulübü Tuncay Şanlı'nın başarılı performansına rağmen sözleşmede kararlaştırılan hak edişlerini ödemediğinden, Milli futbolcu bu yılbaşında FIFA'ya başvurmuştu.

1 AY SÜRELERİ VAR

FIFA önünde Av. Emin Özkurt tarafından temsil edilen milli futbolcunun Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda görülen davasında haklı olduğuna ve tüm hak edişlerinin kendisine ödenmesine karar verildi. FIFA, Milli futbolcu lehine hükmedilen tutarın ödenmesi için Katar kulübüne bir ay süre verdi.