Olaylı maçta kazanan yok!

Tunus 2- 2 Türkiye
Tunus 2- 2 Türkiye

A Milli futbol takımımız, 2018 Dünya Kupası hazırlık maçları kapsamında oynadığı hazırlık maçında Tunus ile 2-2 berabere kaldı.

A Milli futbol takımımız, 2018 Dünya Kupası hazırlık maçları kapsamında Tunus ile karşı karşıya geldi. Stade de Geneve’de oynanan mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi.

56. dakikada Badri ile 79. dakikada Sassi Ferjani kaydetti. Ay yıldız ekibimizin golleri ise 54. dakikada penaltıdan Cenk Tosun ile 90. dakikada Çağlar Söyüncü’den geldi.

Öte yandan mücadelede zaman zaman tansiyon yükseldi. 60. dakikada Cenk Tosun kırmızı kart görürken, birkaç dakika sonra Mehmet Topal’a isabet eden yabancı madde sebebiyle maç bir süre durdu. Çağlar Söyüncü’nün eşitlik golünden sonra ise yüzlerce taraftar sahaya girdi.

  • 5. dakikada A Milli Takım gole çok yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortada Cenk Tosun şutunu çekti. Kaleci Hassen gole izin vermedi ve topu kornere gönderdi.
  • 18. dakikada Tunus'un geliştirdiği pozisyonda ceza sahası dışından El Khaoui'nin vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı topu kornere çeldi.
  • 25. dakikada Cengiz Ünder'in şutunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı.
  • 54. dakikada A Milli Takım öne geçti. Ceza sahasında Cenk Tosun'un yerde kaldığı pozisyonda maçın hakemi, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Cenk, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
  • 56. dakikada Tunus beraberliği yakaladı. Soldan kullanılan kornerde milli takım savunmasının uzaklaştıramadığı top, ceza yayının gerisindeki Badri'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun gelişine sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'nın solundan filelere gitti: 1-1
  • 61. dakikada A Milli Takım sahada 10 kişi kaldı. Mücadelenin oynandığı sırada tribünde Cenk Tosun'un ailesinin oturduğu bölgeye meşale geldi. Cenk Tosun da ailesine yönelik bir saldırı olduğunu düşünerek tepki gösterdi. Bu tepkinin ardından maçın hakemi, Cenk Tosun'u doğrudan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.
  • 79. dakikada Tunus öne geçti. Sassi'nin vuruşunda direğe de çarpan top ağlarla buluştu: 2-1
  • 90. dakikada Türkiye beraberliği yakaladı. Bu dakikada gerçekleştirilen duran top organizasyonunda, Mahmut Tekdemir'in pasında altıpas içinde Çağlar Söyüncü meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2