Tunus Milli Takımı'nda deprem! Herve Renard görevinden ayrıldı
21:43, 04/07/2026, Cumartesi

Herve Renard - Tunus
2026 FIFA Dünya Kupası'nda beklentilerin uzağında kalan Tunus Milli Takımı'nda teknik direktör Herve Renard görevinden istifa etti. Kuzey Afrika temsilcisi, F Grubu'nda Hollanda, Japonya ve İsveç ile mücadele ederken üç maçını da kaybederek puansız şekilde son sırada turnuvaya veda etti.
FIFA Dünya Kupası’na gruplarda veda eden takımlardan biri olan Tunus’ta beklenmedik bir gelişme gündeme geldi.

Herve Renard
Kısa süren görev
Deneyimli teknik adam, Dünya Kupası sürecinde yaşanan kötü başlangıcın ardından takımın başına getirilmişti. Tunus'un ilk maçta İsveç'e 5-1 mağlup olmasının ardından Sabri Lamouchi'nin yerine göreve başlayan Renard, takımın turnuvadaki gidişatını değiştirmeyi başaramadı ve görevinden ayrıldı.
Yeni teknik direktör arayışı başlıyor
Grup aşamasında alınan sonuçların ardından görevinden ayrılma kararı alan Herve Renard'ın istifasıyla birlikte Tunus Futbol Federasyonu'nun yeni teknik direktör arayışına başlaması bekleniyor. Dünya Kupası'na puansız veda eden Tunus'ta önümüzdeki dönemde teknik heyette kapsamlı bir değişim yaşanabileceği değerlendiriliyor.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.