Türk futbolundaki skandallar!

Türk futbolundaki skandallar!
Türk futbolundaki skandallar!

Fatih Terim'in Çeşme'de bir restoranda karıştığı kavga, Türk futbolundaki skandalları akıllara getirdi. İşte Türk futbolunda yaşanan skandal olaylar

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 14 Temmuz akşamı Çeşme'de bir restoranı damatları ve korumalarıyla giderek bastı. Damadının restoranı ile bu restoran arasındaki 'duvar' ve 'fırın' nedeniyle kavga çıktı. Yaşanan kavgada 5 kişi yaralandı. Mekan sahibi Selahattin Aydoğdu ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Arda Turan gazeteci Bilal Meşe'ye saldırdı

Adı prim olayıyla anılan Arda Turan, skandalın yatışmasıyla yeniden milli takım kadrosuna alındı. Dünya Kupası Elemeleri'nde Makedonya ile oynanan maç sonrasında Arda Turan, uçakta yer alan gazeteci Bilal Meşe'ye EURO 2016'da yaşanan prim olayı nedeniyle saldırdı. Futbol kamuoyunda büyük bir yankı uyandıran bu olay sonrasında tecrübeli futbolcu, bir basın toplantısı düzenleyerek milli takımı bıraktığını açıkladı.

gazeteciye saldırı sonrası basın toplantısı
gazeteciye saldırı sonrası basın toplantısı

Milli takımdaki prim olayı

EURO 2016'da milli takımda prim skandalı meydana geldi. Burak Yılmaz'a az prim verilmesi iddiasıyla çıkan olay büyüdü de büyüdü. Arda Turan ve Milli Takım Direktörü Fatih Terim arasında gerginlik yaşandı. Milli takım elendi turnuvaya veda etti. Ardından yapılacak ilk maçın kadrosuna olaya karışan futbolcular alınmadı.

Başakşehirli futbolcular gazetecileri darp etti

22 Nisan 2017 Cumartesi günü oynanan ve 3-3 sona eren Çaykur Rizespor - Medipol Başakşehir maçı sonrasında olay çıktı. Rizesporlu taraftarların tepki gösterdiği Emre Belözoğlu'nun sinirlenerek o taraftarlar arasında yaşanan gerginlik büyüdü. Bu anları görüntülemek isteyen A Spor muhabiri ve kameramanını engellemek isteyen Başakşehirli futbolcular, gazetecilere saldırdı. Olayda 2 gazetecide yaralandı. Yalçın Ayhan, Ufuk Ceylan ve Volkan Babacan'ın saldırdığı gazeteciler, futbolcuları şikayet etti.

Başakşehir Kulübü daha sonra Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan'ı kadro dışı bıraktı. PFDK ise Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan'a 5'er maç, Volkan Babacan'a ise 1 maç ceza verdi. Daha sonra Emre Belözoğlu'nun da içinde bulunduğu bu futbolcular, gazetecilerden özür diledi. Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonrasında ise Volkan Babacan, Ufuk Ceylan, Mahmut Tekdemir ve Yalçın Ayhan'a 1 yıl spor müsabakalarını seyirden men cezası verildi.

Aziz Yıldırım Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı'na tokat attı

Fenerbahçe - Yakın Doğu Üniversitesi arasında oynanan basketbol maçı öncesinde iki takım yöneticileri arasında arbede yaşandı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, rakip takımın başkanı Işık Eyigüngör'e tokat attı. Basketbol Federasyonu yaşanan olay nedeniyle Aziz Yıldırım'a 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Caner Erkin bayıldı

15 Aralık 2014 tarihinde Fenerbahçe'de oynadığı dönemde Ortaköy'de bir restoranda yemek yiyen Caner Erkin, birden bayılarak hastaneye kaldırıldı. Restoranda nargile içtiği görülen tecrübeli futbolcunun baygınlık sırasında kafasını vurduğu için beyin tomografisi çekildi. Bayılma sebebi olarak ise 'Hipoglisemi Akını' teşhisi konuldu. Bayılmasına sebep olarak da nargile içmesinin olabileceği de iddia edildi.

Volkan Demirel stadı terk etti, korumalar gazetecilere saldırdı

16 Kasım 2014'te Milli takımın Kazakistan ile oynayadığı EURO 2016 Elemeleri öncesinde Türk Telekom Stadyumu'nda ıslıklanan ve tepki gören Volkan Demirel, sahayı terk etti. Ardından soyunma odasına giden tecrübeli kaleci o dönemde Fenerbahçe'den takım arkadaşı olan Emre Belözoğlu'nun arabasıyla stattan ayrıldı. Volkan'ın stattan ayrıldığı sırada ise güvenlik görevlileri gazetecilere saldırdı. Bazı muhabirler kavgada darp edildi

Gökhan Töre, Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'na silah çekti

A Milli Takım kampında Gökhan Töre, Almanya'dan husumeti bulunan Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'nun odasına silahla girerek oyuncuları tehdit etti. Yaşanan olayda kimse yara almadı ve Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak milli takımın davetlerini reddetti. Gökhan Töre de daha sonra kadroya giremedi. Fatih Terim, daha sonra bu 3'lü barıştırmaya çalıştı. Önce Hakan Çalhanoğlu ile aralarındaki buzlar eridi. Daha sonra da Ömer Toprak'la barıştırıldı. Yaşanan tatsızlıklar yıllar sonra sona erdi. Şimdi 3 oyuncu da milli takımda forma giyiyor.

Volkan Demirel'in Sabri Sarıoğlu ile kavgası

12 Mayıs 2013'te Fenerbahçe ile Galatasaray'ın oynadığı maçın son dakikalarında Volkan Demirel ile Sabri Sarıoğlu arasında gerginlik yaşandı. Fenerbahçeli kaleci, Galatasaraylı futbolcunun boğazın yapıştı. Sabri ise daha sonra Volkan'ın boynundan tuttu. Takım arkadaşlarının araya girmesiyle gerginlik sona ererken, iki futbolcu da kırmızı kart gördü. Daha sonra PFDK Volkan Demirel'e 5, Sabri Sarıoğlu'na 4 maç ceza verdi. Galatasaray'ın sağ beki daha sonra yaptığı açıklamada Volkan'ın annesine küfür ettiğini söyledi.

Fatih Terim'den çirkin hareket

11 Kasım 2012'de Galatasaray'ın deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kaldığı maçın sonrasında Fatih Terim basın toplantısında konuştu. Toplantının sonuna doğru gazeteciler arasında yer alan bir kişinin soru sormak istemesi üzerine sinirlenen Fatih Terim, gazeteciler 'Onu çekmeyin, bunu çekin' diyerek çirkin bir hareket yaptı. Bu skandal olay gündeme bomba gibi düştü.

Engin Baytar, Cüneyt Çakır'ın yakasına yapıştı

8 Ağustos 2012 Erzurum'da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa finalinde, Fenerbahçe'nin attığı gol sonrası sarı kırmızılı takımın futbolcuları golden önce Baroni'nin elle oynadığı yönünde hakem Cüneyt Çakır'a itirazda bulundu. Galatasaraylı futbolcu Engin Baytar, Çakır'a fazla tepki gösterdi ve kırmızı kartı gördü. Engin Baytar bu karar sonrası adeta çıldırdı ve tecrübeli hakemin yakasına yapıştı. Bu olay sonrasında Engin Baytar 11 maç ceza aldı.

Volkan Demirel'den gazeteciye: Seni evinden aldırırım

2014 Dünya Kupası Elemeleri'ne Avusturya'da hazırlanan Milli Takım'da kaleci Volkan Demirel ile foto muhabiri Vedat Danacı arasında gerginlik yaşandı. Volkan Demirel, Danacı'ya dönerek 'Niye öyle bakıyorsun' tepki gösterdi. Volkan daha sonra "Ben seni yazdım oğlum, seni evinden aldırmazsam ben de Volkan değilim' diyerek gazeteci Vedat Danacı'nın üzerine yürüdü. Fenerbahçeli kaleci daha sonra gazetecinin kendisini tahrik ettiği için ona bu tarz harekette bulunduğunu açıkladı.

Melo, Riera'nın gözünü morarttı

5 Nisan 2012'de Galatasaray'da Melo ve Riera arasında kavga skandalı meydana geldi. Süper Lig'de Manisa ile oynayacağı maça hazırlanan sarı kırmızılılar'da, Riera ile Melo bir pozisyon sonrası kavga etti. Fatih Terim, iki oyuncuyu da idmandan kovdu. Bu durum sonrası çılgına dönen Melo, Riera'yı darp etti. İspanyol futbolcu daha sonra hastanede tedavi altına alındı. Brezilyalı futbolcunun bu olay sonrası gönderileceği belirtiliyordu ancak daha sonra affedildi. Riera'ya izin verildi ve ülkesine gitti. Havaalanında ise morarmış gözüyle görüntülendi.

Şikede kumpas davası

3 Temmuz 2011 sabahı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'şike yapmak, teşvik primi vermek için organize suç örgütü kurmak' suçlamasıyla gözaltına alındı. Daha sonra ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Metris'e gönderilen Aziz Yıldırım, 2 Temmuz 2012'de tahliye edildi. 9 Ekim 2015'te ise tüm sanıklar beraat etti. Daha sonra ise 'Şikede kumpas' davasıyla Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 75 isim müşteki olarak davada yer aldı. FETÖ elebaşı Gülen hakkında 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası istendi.

Arda Turan, Caner Erkin'in dudağını patlattı

Süper Lig'de 2009/10 sezonunda Bursaspor ile oynayacakları maç öncesi antrenman yapan Galatasaray'da Arda Turan ve Caner Erkin birbirine girdi. Caner'in aldığı darbe sonrasında dudağı kanadı. Futbolcular ve teknik ekip araya girerek olayı yatıştırmaya çalıştı.

Arda Turan - Semih Şentürk kavgası

12 Nisan 2009'da oynanan Galatasaray - Fenerbahçe maçının son dakikalarında Lugano'nun Emre Aşık'a kafa atması sonrası ortalık karıştı. Arda Turan ile Semih Şentürk de birbirine girdi. Arda, Semih'in boğazına sarıldı. Daha sonra Galatasaray'dan Emre Aşık ve Arda Turan, Fenerbahçe'den ise Lugano ve Semih Şentürk oyundan atıldı.

Beşiktaş'ta terlik kavgası

2008 senesinde Avusturya kampında İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman, arasında yumruk yumruğa kavga meydana geldi. Üzülmez'in Toraman'ı 'Yemeğe terlikle niye geliyorsun' şeklinde uyarması üzerine yaşanan kavga sonrasında her iki oyuncu da kadro dışı kaldı. Olay daha sonra tatlıya bağlandı ve her iki oyuncu da affedildi. Ancak ikili arasında yeni bir olay cereyan etti. Ligde oynanan Ankaragücü maçının devre arasında bir kez İbrahim Üzülmez'in Toraman'a yumruk atması gündeme bomba gibi düştü. İbrahim Üzülmez'in 11 yıllık Beşiktaş kariyeri bu olay sonrasında son buldu ve futbolcunun sözleşmesi feshedildi.

Volkan Demirel, Lincoln'ü kovaladı

2007-2008 sezonunda oynanan Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final 2. maçında, 0-0'ın rövanşında, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan müsabakanın son anlarında yaklaşırken Cassio Lincoln attığı gol sonrası Volkan Demirel ile tartışma yaşadı. Daha sonra kırmızı kart gören Volkan, oldukça sinirlenerek Lincoln'ü saha içerisinde kovalamaya başladı. Fenerbahçeli futbolcular araya girerek Demirel'i sakinleştirmeye çalıştı. Volkan daha sonra yaptığı açıklamada, Brezilyalı futbolcunun annesine küfür ettiğini söyledi.

Kaynak: Fanatik