Türkiye 15 Yaş Altı Okçuluk Ligi'nde yeni Mete Gazozlar yetişecek

Ahmet Aktaş
14:17, 31/08/2025, PazarG: Güncelleme: 14:21, 31/08/2025, Pazar
CategoryZpor
Zpor
Türkiye 15 Yaş Altı Okçuluk Ligi'nde yeni Mete Gazozlar yetişecek
Metin Gazoz

Türk okçuluğu için yeni bir dönüm noktası olarak görülen Türkiye 15 Yaş Altı Okçuluk Ligi'nde olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli okçu Mete Gazoz gibi sporcuların yetiştirilmesi hedefleniyor.

Türkiye Okçuluk Federasyonun genç yeteneklerin gelişimlerini desteklemek, onlara rekabetçi platform sunmak üzere kurduğu lig, 1 Kasım'da başlayacak.

Türk okçuluğunun geleceğini şekillendirmek adına önemli bir adım olarak kabul edilen lig, 15 yaş altı sporculara potansiyelini en üst seviyeye çıkarma imkanı tanıyacak.

"Okçulukta daha yapacak çok işimiz var"

Düzce'de 27-31 Ağustos tarihlerinde düzenlenen 13 Yaş Altı Açık Hava Türkiye Şampiyonası ve 15 Yaş Altı Zafer Kupası dolayısıyla kente gelen Türkiye Okçuluk Federasyonu Asbaşkanı Metin Gazoz, AA muhabirine, açıklamada bulundu.

Gazoz, 15 Yaş Altı Zafer Kupası'nın farklı bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Zafer Kupası, kasım ayında Türkiye'de ilk defa başlayacak 15 Yaş Altı Okçuluk Ligi'nin seçmesinin yapıldığı yarışma. Ülkemizin 7 bölgesi, 81 ilinden 15 yaş altı okçuların yarışacağı ligi, seneye 15-17 yaş grubu, ondan sonra gençler ve olimpiyat yılında da büyükler ligini de ekleyerek genişleteceğiz. Türkiye Okçuluk Federasyonu olarak bu yarışmayla liglerin startını vermiş bulunuyoruz." diye konuştu.

  • https://image.piri.net/resim/imagecrop/2025/08/31/02/20/resized_cf8e0-1151_tur_picture_20250704_38467177_38467176.jpg

"Biz duygusu"yla hareket edildiğinde başarının geldiğine inandıklarını belirten Gazoz, şöyle devam etti:

"Her bir kulübümüz, sporcumuz, antrenörümüz illerinde yoğun çalışma içerisinde ve genç sporcularımız bunun meyvesini toplamaya geldi. Zafer Kupası, 2028, 2032 olimpiyatlarında, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek, bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı'mızı okutacak sporcularımızın seçileceği o merdivenin ilk basamağı olarak gördüğümüz bir yarışma. Okçulukta daha yapacak çok işimiz var. Kat edeceğimiz daha çok yol var. Önümüzdeki yüzyıl Türk okçuluğunun yüzyılı olacak."

  • https://image.piri.net/resim/imagecrop/2025/08/31/02/20/resized_dae9c-1210_tur_picture_20240706_35069632_35069627.jpg

"Altyapıyı güçlendirmek istiyoruz"

Metin Gazoz, 15 yaş altı ligiyle öncelikle altyapıyı güçlendirmek istediklerini dile getirerek, "Hedefimiz altyapıdan, yani 13, 14 yaşlarından başlamak. A takımı olarak Mete ile başlamak değil. Gelecekte Mete Gazoz olacak çocukları şimdiden seçmek lazım. Yani biz çıkacak mahsulü düşünmüyoruz. Önce tarlayı işledik, ekeceğimiz tohumları düşünüyoruz. O tohumun düzgün çıkması için uğraşıyoruz. O yüzden 15 Yaş Altı Ligi önemli çünkü ilk çıkacak filizler, buralardan çıkacak çocuklarımız. Bu çocuklarımızı çok iyi geliştirmek zorundayız. İleride çok iyi bir Mete Gazoz olsunlar, olimpiyat madalyası alan çok iyi sporcu olsunlar." ifadelerini kullandı.

Kasımda lig kapsamında Türkiye'nin 7 bölgesinde faaliyetlere başlayacaklarını aktaran Gazoz, "15 günde bir yarışmalarımız olacak. Sonraki senelerde genç ve A takım ligi eklendikten sonra her hafta 7 bölgede aktif faaliyet göstermiş olacağız. Gençlerimize kaliteli spor yapma imkanı sağlayacağız. Amacımız 150-200 bin sporcumuzun ok atmasını sağlamak. Lige bunun belli bir oranını katmak ve ligin finalinde milli takımlarımızı oluşturacak çekirdek kadroyu seçmek." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026