Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte gruptan çıkmak için bütün ihtimaller

Milli Takımımız gruptan nasıl çıkar?​
Milli Takımımız gruptan nasıl çıkar?​

Geçtiğimiz ay oynanan maçlar sonrasında Türkiye'nin Hırvatistan'ı, İzlanda'nın da Ukrayna'yı yenmesiyle İ Grubu'nda işler karışmıştı. Peki Milli Takım gruptan nasıl çıkar? İşte tüm ihtimaller...

Hırvatistan’ın sahasında Finlandiya’yı ve Ukrayna’nın deplasmanda Kosova’yı yendiklerini kabul edersek Hırvatistan 19, Ukrayna ise 17 puanla son haftaya girecek ve iki ekip Ukrayna'da karşı karşıya gelecek.

Eğer Hırvatistan kazanırsa, Hırvatlar gruptan lider çıkacak, Türkiye ise (2 maçını da kazanmış olmak kaydıyla) grupta 2. olacak.

Eğer maç berabere biterse, Hırvatistan ile Türkiye (2 maçı da kazanması kaydıyla) aynı puanda grubu bitirecek ve genel gol averajına bakılacak. Şu an itibariyle Hırvatistan'ın Türkiye'den +5 daha iyi averajı bulunuyor.

Eğer maçı Ukrayna kazanırsa, Ukrayna ile Türkiye (2 maçını da kazanması kaydıyla) aynı puanda grubu bitirecek. Genel gol averajına bakılacak. Şu an itibariyle iki ekibin genel gol averajı eşit.

Gol averajı eşitliği durumunda atılan gol sayısına bakılacak. Türkiye şu anda Ukrayna'dan 1 fazla gol atmış durumda.

Bu senaryolar arasında en avantajlısı Türkiye’nin iki maçını kazanıp, Ukrayna’nın da Hırvatistan’ı deplasmanda yenmesi. Bu durumda Ukrayna ile Türkiye aynı puana gelecek ve şu anki averaj durumunda Türkiye Ukrayna’da daha avantajlı olduğu için grubu lider bitirmesi daha olası olacak.

İşte grupta oynanacak son maçlar;

İ Grubu'nda, Eylül ayının başında oynanan karşılaşmalarda ilk hafta, Finlandiya İzlanda'yı yenmiş Ukrayna da Milli Takımımızı yenince grupta umudumuz azalmıştı.

Ancak sonrasında Ukrayna'nın İzlanda'yı yenmesi ve Milli Takımımızın da Hırvatistan'ı dize getirmesiyle tekrar umutlarımızı yeşertmiş ve grubun gidişatını değiştirmiştik.

Hırvatistan karşısında aldığı galibiyetle “Biz bitti demeden bitmez” diyen Milli Takım yarın akşam kritik İzlanda sınavına çıkacak. Hırvatistan galibiyetinden sonra Dünya Kupası Finalleri'ne gitmek için yeniden ümitlenen Türkiye, grubunda iki kritik sınava daha çıkacak.

Lucescu ve öğrencileri ilk olarak İzlanda'ya rakip olacak. Türkiye, İzlanda ile Eskişehir’de karşılaştıktan sonra Finlandiya deplasmanında Dünya Kupası vizesi arayacak. İzlanda karşısında alacağımız galibiyet, grupta ilk ikiye girme şansımızı büyük oranda artıracak. A Milliler, İzlanda ve Finlandiya karşısında fire vermezse, grupta ilk iki sırada yer almayı başaracak. Türkiye diğer maçların sonucuna göre grupta lider bile olabilir.

Şu anda grupta 4 takım zirve mücadelesi veriyor. Bu 4 takımdan Hırvatistan ve İzlanda, Milli Takımımız ve Ukrayna'ya göre 2 puan avantajına sahip. Grupta puan durumu şöyle;

MAÇ HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

6 Ekim Cuma günü Eskişehir Yeni Stadyumu'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşma TV 8 ekranlarından naklen ve şifresiz olarak yayınlanacak.

Gol averajının esas alınacağı grupta Hırvatistan ve İzlanda nispeten kolay sayılabilecek maçları kendi sahalarında, zor maçları ise deplasmanda oynayacak.

Ukrayna ve Türkiye ise zor maçları sahalarında, kolay sayılabilecek maçları ise deplasmanda oynayacak.

MİLLİ TAKIM 552.RANDEVUDA

A Milli Futbol Takımı 6 Ekim Cuma günü saat 21.45'te Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu maçında İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Bu A Milli Takımın 552. randevusu olacak.

Türkiye şimdiye kadar çıktığı 291'i resmi, 260'ı özel olmak üzere 551 karşılaşmada 209 galibiyet, 127 beraberlik ve 215 yenilgi aldı.

A Milli Takım 236'sı deplasman, 236'sı içerde ve 79'u da tarafsız sahada oynanan bu maçlarda toplam 725 gol atarken, kalesinde ise 796 gol gördü.