UEFA, Arda Turan’ın Türkiye talebini reddetti
14:49, 03/03/2026, Salı

Arda Turan
Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan’ın, UEFA Konferans Ligi rövanş maçını Türkiye’de oynatma talebi UEFA tarafından kabul edilmedi.
39 yaşındaki teknik adam, Lech Poznan ile oynayacakları rövanş maçını Türkiye’de, Göztepe’nin ev sahipliğinde oynamak istediğini açıklamıştı. Arda Turan,
“Biz savaş nedeniyle maçlarımızı Polonya’da oynuyoruz. Poznan ile Polonya’da oynamak istemem. Göztepe Kulübü müsade ederse rövanş maçımızı Gürsel Aksel Stadı’nda oynamak isteriz. Türk halkının da bize destek vereceğini düşünüyorum. Polonya takımıyla Polonya’da oynamak istemiyorum”
ifadelerini kullanmıştı.Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil ise,
“Shakhtar Donetsk ve Arda Turan’ı evimizde ağırlamayı çok isteriz, çok mutlu oluruz. Elbette önce UEFA’nın izin vermesi gerekiyor. Arda Turan hepimizin sevdiği bir futbol adamı. O da Göztepe ve taraftarımızı çok seviyor. İsyan Marşımızı söyleyen biri. Biz Göztepe olarak kendisini burada ağırlamaktan mutluluk duyarız”
açıklamasında bulunmuştu.
UEFA KARARINI VERDİ
Arda Turan'ın bu talebi, UEFA'da karşılık bulmadı. Shakhtar Donetsk, maçın Polonya'da oynanacağını resmen açıkladı. İlk maç 12 Mart’ta, rövanş ise 19 Mart’ta gerçekleştirilecek.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.