Yarım Kalan Hikaye: Emre Belözoğlu yuvaya dönüyor

Emre Belözoğlu yağmur altında oynanan maçta hakeme itiraz ediyor.
Emre Belözoğlu yağmur altında oynanan maçta hakeme itiraz ediyor.

▬ Yeni sezon öncesinde takıma bir lider arayan Fenerbahçe yönetimi, 38 yaşındaki eski kaptanı Emre Belözoğlu ile 1 yıllık ön protokol imzaladı.

▬ Göksel Gümüşdağ, Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe’de bir sezon daha oynadıktan sonra futbolu orada bırakmak istediğini kendisine ilettiğini açıkladı.

▬ Emre Belözoğlu, 2015 yılında dönemin Sportif Direktrörü Giuliano Terraneo'nun tasarrufuyla 'yaşlı' olduğu gerekçesiyle tartışmalı bir şekilde takımdan gönderilmişti.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, tarihinin en kötü sezonunun izlerini silmek için yeni sezonda iddialı bir kadro kurmayı planlıyor. Bu doğrultuda düğmeye basan sarı lacivertli yönetim, takımın ‘lider’ eksiğini gidermek için Emre Belözoğlu ile anlaşmaya vardı.

Kulübü Medipol Başakşehir ile sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe’ye dönmek için sabırsızlanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Göksel Gümüşdağ, Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe’de bir sezon daha oynadıktan sonra futbolu bırakmak istediğini kendisine ilettiğini ifade etti.

Emre Belözoğlu kariyerine Medipol Başakşehir'de devam ediyor.
Emre Belözoğlu kariyerine Medipol Başakşehir'de devam ediyor.

Emre Belözoğlu, 2017 yılında verdiği röportajda Giuliano Terraneo döneminde yaşanan tatsız ayrılık sebebiyle Fenerbahçe'ye kırgın olmadığını söyleyerek ‘yarım kalan hikaye’ mesajını vermişti. Sarı lacivertli takımdan teklif gelmesi halinde geri dönmeyi çok istediğini her defasında yakın çevresine söylediği bilinen Emre Belözoğlu, taraftarlar tarafından da dört gözle bekleniyor.

  • Göksel Gümüşdağ ayrıca deneyimli oyuncunun futbolu Fenerbahçe’de bırakmayı arzuladığı için böyle bir karar aldığının da altını çizdi.

ERSUN YANAL ÖZELLİKLE İSTİYOR

Yeni sezon planlamasını mutlak şampiyonluk üzerine yapan Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal, takımda ağabey rolünü üstlenecek ve saha içinde eli ayağı olacak Emre Belözoğlu’nun mutlaka takıma dahil olmasını istedi.

Emre Belözoğlu kariyerindeki son şampiyonluğunu Ersun Yanal'la yaşamıştı.
Emre Belözoğlu kariyerindeki son şampiyonluğunu Ersun Yanal'la yaşamıştı.

Emre Belözoğlu'nu telefonla arayan Ersun Yanal, 38 yaşındaki futbolcuya, "Emre, Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var. Bu sezon nasıl geçtiğini gördün. Seneye şampiyonluk yolunda senin takıma yapacağı liderliğe ve futboluna ihtiyacım var. Hem gel saha içinde takımın lider ol hem de saha dışında benim en önemli yardımcım" dedi.

Emre Belözoğlu da son şampiyonluğunu yaşadığı hocasına, "Fenerbahçe bana ne zaman ihtiyaç duyarsa hiç düşünmeden gelirim hocam. Madem öyle diyorsunuz, teklifinizi kabul ediyorum" cevabını verdi.

  • Emre Belözoğlu'yla olan görüşmesini derhal Semih Özsoy'a ileten Ersun Yanal, transfer için düğmeye basılmasını rica etti.

Tecrübeli oyuncu Fenerbahçe'de oynadığı dönemde sezon öncesi kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.
Tecrübeli oyuncu Fenerbahçe'de oynadığı dönemde sezon öncesi kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

ÜÇLÜ ZİRVE

Semih Özsoy, Ersun Yanal'ın istediğini Ali Koç'a iletti ve başkan da bu isteği büyük bir memnuniyetle karşıladı. Ali Koç, Semih Özsoy ve Emre Belözoğlu, Etiler'de lüks bir restoranda mini bir zirve gerçekleştirdi.

Ali Koç, Emre Belözoğlu’na "Emre gel bu sezon şampiyonluk yolunda sahada takıma yardımcı ol… 1 sene futbol oynadıktan sonra da teknik veya idari heyette birlikte belirleyeceğimiz pozisyona geç" dediği öğrenildi. Emre'nin başkan Ali Koç'a teklifi seve seve kabul edeceğini belirtmesiyle taraflar arasında 1 yıllık ön protokol imzalandı.

  • Sezonun sona ermesiyle gelecek hafta bu transferin resmen açıklanacak ve Emre 4 yıl sonra yuvaya dönecek.

Emre Belözoğlu, Galatasaray derbisinde Cüneyt Çakır'la konuşuyor.
Emre Belözoğlu, Galatasaray derbisinde Cüneyt Çakır'la konuşuyor.

EMRE BELÖZOĞLU’NUN YANINDA AVCI VE VISCA DA MI GELİYOR?

Sabah gazetesi yazarı Levent Tüzemen, Fenerbahçe'nin Abdullah Avcı ile anlaştığını açıklarken deneyimli teknik direktör Emre Belözoğlu ve Edin Visca'yı da yanında getireceğini öne sürdü.

Levent Tüzemen, “Abdullah Avcı yeni sezonda Fenerbahçe'yi çalıştıracak. Ayrıca Emre'nin yanı sıra gelirken Visca'yı da getirecek diye duydum.'' açıklamasında bulundu.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ NE DEMİŞTİ?

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, TRT Spor'a yaptığı açıklamada Abdullah Avcı'nın şu an için hiçbir takımla anlaşmadığını ifade etmiş ancak yine de olası bir transfere açık kapı bırakmıştı.

Emre Belözoğlu ve Edin Visca'nın gol sevinci.
Emre Belözoğlu ve Edin Visca'nın gol sevinci.
  • Abdullah Avcı takımımızın teknik direktörüdür. Hiçbir yere gitmeyecektir ama ayrılmak gibi bir isteği varsa cuma günü maçtan sonra konuşuruz.

EMRE BELÖZOĞLU FENERBAHÇE’DEN NEDEN AYRILMIŞTI?

Fenerbahçe’de 2015 yılının Mayıs ayında Sportif Direktör olarak göreve gelen Giuliano Terraneo, ilk olarak nistepen yaşlı oyuncularla yolların ayrılmasına karar verdi. Bu noktada Emre Belözoğlu’nun takımda istemeyen İtalyan futbol adamı, o dönem 35 yaşındaki kaptanın sözleşmesinin yenilenmesini engelledi.

Emre Belözoğlu ile ayrılık sürecini de iyi yönetemeyen sarı lacivertli ekip, resmi internet sitesinden yayınladığı bir mektupla kaptanına veda etti. Bu şekilde gönderilmeyi hak etmediğini düşünen Emre Belözoğlu ile kulüp arasında ipler kopma noktasına geldi. Kırılan tecrübeli oyuncu, bedelsiz olarak Başakşehir’e transfer oldu.

Vitor Pereira & Giuliano Terraneo
Vitor Pereira & Giuliano Terraneo

Emre Belözoğlu o dönemde takımına zarar vermemek adına sessizliğini korudu. Giuliano Terraneo ise Emre Belözoğlu kararı başta olmak üzere kulübün kimliğine ve kurumsal hafızasına aykırı isabetsiz kararları sebebiyle 2016’nın Mart ayından takımdan gönderildi.

AYRILIK SÜRECİNCE HATA KİMDE?

Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü ve Giuliano Terraneo'nun yardımcısı Kazım Avcı, Emre Belözoğlu'nun sarı lacivertli takımdan ayrılık sürecini 2017 yılında verdiği bir röportajda anlattı.

  • "Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'den ayrılış sürecinin çok doğru yönetildiğini düşünmüyorum. Bu sayın Terrenao tarafından da doğru yönetilmedi. Emre Belözoğlu Fenerbahçe ve Türk futbolu için büyük bir değer. Ayrılık konusunda benim şahsıma da çok saçmasapan suçlamalar oldu. O gün de bir şey söylemedim, şimdi de gerek yok. Yalan haberler yapıldı, hiçbiri doğru değil. Sayın Aziz Yıldırım da açıkladı, yönetim kurulu kararıydı. Hocaya da danışıldı, o da sözleşme uzatılmaması yönünde görüş bildirdi. Bunlar benim söz sahibi olduğum bir konu değil. Yönetim, Vitor Pereira ve Terrenao kendi arasında görüşüp bu karara vardı. Ya ben şey söylemek istiyorum, çok ince bir detay. Emre Belözoğlu ruhu gerekli. Inter'de biz birlikteydik, çok futbolcuyla alakamız oldu. Inter'de maç kaybedildiğinde birçoğu umursamazdı ama Emre onlardan daha çok umursardı. Bence bu ruh çok önemli. Emre Belözoğlu bence bu yüzden Fenerbahçe'ye çok gerekli."

Emre Belözoğlu attığı golün sevincini derinden yaşıyor.
Emre Belözoğlu attığı golün sevincini derinden yaşıyor.

EMRE BELÖZOĞLU: KOLUMU KESSELER O MEKTUBU KAPTANIMA YAZMAZDIM

Medipol Başakşehir kaptanı Emre Belözoğlu, Fenerbahçe’den ayrılış sürecinde yaşadığı kırgınlığı ilk kez 2018 yılında açık açık anlattı. Sarı lacivertli takımın kendisini yalnızca bir mektupla gönderdiğini hatırlatan Emre Belözoğlu, ileride bir gün yönetici olması halinde kolunu dahi kesseler böyle bir mektubu kaptanına yazmayacağını ifade etti.

  • "Ben bir gün yönetici olursam kendi takımımın kaptanını mektupla göndermem. Benim kolum kesilir, o mektubu ona yazmam ben. Benim Fenerbahçe’den ayrılırken yaşadıklarımı Real Sociedad kaptanı 35 yaşındaki kaptanına yaşatmaz. Veya Inter, bunu yaşatmaz. Oyuncuya en azından değer verdiğini göstermeli. Bir mektupla öğrenmemeliydim. Futbolcu oyunun merkezindedir. Bu mesleğin en değerli aktörüdür. Bu böyleyse ve bazi takımlara kendimiz ait hissediyorsak, o takımın değeri olmalısınız. Ben sokakta bunu hissediyorum. Benim altyapım Galatasaray, orada çok şey öğrendim. Bana kattıklarını hiçbir zaman inkar etmedim ama Fenerbahçe’ye kendimi ait hissettiğim için taraftar da bunu bana sokakta hissettiriyor. Şu an beni gördüklerinde boynuma sarılıp ağlayanlar oluyor. Aslında değerli olan da bu."

Emre Belözoğlu takım arkadaşına attığı pası izliyor.
Emre Belözoğlu takım arkadaşına attığı pası izliyor.

“KARİYERİMDE SADECE FENERBAHÇE’DEN GÖNDERİLDİM”

  • "Ben Fenerbahçe dışındaki tüm takımlardan isteyerek ayrıldım. Sadece Fenerbahçe’den gönderildim. Inter’den ayrılmayı kendim tercih ettim. Şu anki aklım olsaydı kalma konusunda karar verebilirdim. Yönetim ve teknik heyet gitmemi istemiyordu. İngiltere’ye gitmem zor bir karardı. Newcastle’dan da kendim ayrılmaya karar verdim. Mukavelem bitmemişti ama ayrılmak istediğimi söyledim. Orada sakatlıklar yaşadım, bileğim kırılmıştı. Kendime bakmayı bilmiyordum o zamanlar. Futbolu hayatımı merkezimden çıkarmıştım. Ne kadar futbol, hayatımın en değerli yerinde diye düşünsem de geriye baktığımda futbol, hayatımın merkezinde değilmiş. İngiltere’de bunları yaşadım"

Emre Belözoğlu takım arkadaşını sert bir şekilde uyarıyor.
Emre Belözoğlu takım arkadaşını sert bir şekilde uyarıyor.

"FENERBAHÇE’YE KIRGINLIĞIM OLMAZ"

  • "Fenerbahçe’ye hiç kırgınlığım olamaz. İlk ayrıldığım dönemde de söylemiştim. Fenerbahçe camiasına kırgınlığım olamaz. Tabi ki yönetici büyüklerimizden yıllarca kaptanlık yaptığım için, sanki telefonla bunu öğrenmekten ziyade farklı şekilde öğrenmeyi tercih ederim. Tabi onların tercihi, saygı duyuyorum."
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🤔 Dönsün mü?

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()