Yarın kariyerinin son maçına çıkıyor

Van Persie kariyerinin son 1,5 sezonunu Feyenoord'da geçirdi.
Van Persie kariyerinin son 1,5 sezonunu Feyenoord'da geçirdi.

▬ Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Hollandalı golcü Robin van Persie, yarın futbol kariyerini sonlandırma kararı almıştı.

▬ Feyenoord forması giyen tecrübeli futbolcu, Hollanda Ligi'nin son haftasında yarın karşılaşacakları ADO Den Haag mücadelesiyle son maçına çıkmış olacak.

▬ Kariyeri başarılarla dolu olan Hollandalı futbolcu, Fenerbahçe'de ise en çok eleştirilen isimlerin başında geliyordu.

Feyenoord forması giyen Robin van Persie, Hollanda Ligi'nin son haftasında yarın karşılaşacakları ADO Den Haag maçıyla kariyerini sonlandıracak.

Hollandalı milli futbolcu, uzun yıllar İngiltere'de Arsenal ve Manchester United forması giydikten sonra Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Sarı-lacivertli takımda 2,5 sezon oynayan van Persie, sık sık yaşadığı sakatlıklar nedeniyle takıma çok faydalı olamamış ve taraftarların büyük tepkisini çekmişti.

Fenerbahçe'de toplam 87 maçta görev alan van Persie, bu karşılaşmalarda 36 gol atarken 7 de asist yapma başarısı gösterdi


Son sezonunda 16 gol attı

Fenerbahçe'den sonra ülkesine dönme kararı alan yıldız isim, son sezonunda ligde çıktığı 24 maçta 16 gol atarak eski günlerine döndüğünün sinyallerini verdi. Tecrübeli futbolcu, kariyerine başladığı yer olan Feyenoord'da yarın son maçına çıkacak. Feyenoord'un hocası Giovanni van Bronckhorst konuyla ilgili, van Persie'nin son maçını en iyi şekilde değerlendirmesini umduğunu ifade etti.

Van Persie futbola başladığı Feyenoord'da en sevilen futbolcular arasında yer alıyor.
Van Persie futbola başladığı Feyenoord'da en sevilen futbolcular arasında yer alıyor.

Dünya Kupası'nda zirveye bir adım kala

  • 35 yaşındaki Robin van Persie, 102 kez formasını giydiği ve 50 gol kaydettiği Hollanda Milli Takımı ile 2010 Dünya Kupası finalinde İspanya'ya rakip olmuş ancak kupayı müzesine götürme başarısı yakalayamamıştı. Arsenal forması giydiği dönemde 2006 yılında Şampiyonlar Ligi'nde finalist olan tecrübeli futbolcu, Manchester United'la 2013'te Premier Lig şampiyonluğu sevinci yaşamıştı.

Robin van Persie Fenerbahçe formasıyla 2,5 sezon geçirdi.
Robin van Persie Fenerbahçe formasıyla 2,5 sezon geçirdi.