Yeşil sahada yaşandığına inanmayacağız 10 ilginç olay: Maçtan 3 dakika önce uyandı, 86'da oyuna girdi, hat-trick yaptı

​Yeşil sahada yaşandığına inanmayacağız 10 ilginç olay:
​Yeşil sahada yaşandığına inanmayacağız 10 ilginç olay:

Futbol sahalarında yaşanan en ilginç 10 olayı sizler için derledik. 'Bu kadar da olmaz' diyeceğiniz anektodların sonunda sürpriz bir bonus var...

Tıpkı Simon Kuper’in dediği gibi, futbol asla sadece futbol değildir.

Futbol, sahada ve 90 dakika çerçevesinde oynanan bir oyun olmasına rağmen akılda kalan renkli anlar genellikle saha dışında yaşanır. Ya güzel bir anı, ya ilginç bir totem ya da binde bir yaşanacak tesadüflerin serpiştiği futbol maçlara her zaman daha unutulmaz olmuştur.

Şimdi sizleri yeşil sahalarda yaşandığına şaşıracağınız 10 ilginç olayla başbaşa bırakıyoruz.

Buraya atacaksınız golü!

                                    25 Mart 2012’de, Almanya’da 4. Lig’te mücadele eden Magdeburg takımının taraftarı, 5 maçtır gol atamayan takımlarının gol atmasına yardımcı olmak için futbolculara kalenin nerede olduğunu ok işaretleriyle göstererek ilginç bir protestoya imza attı. Takım 1 gol attığı maçta 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.
Buraya atacaksınız golü! 25 Mart 2012’de, Almanya’da 4. Lig’te mücadele eden Magdeburg takımının taraftarı, 5 maçtır gol atamayan takımlarının gol atmasına yardımcı olmak için futbolculara kalenin nerede olduğunu ok işaretleriyle göstererek ilginç bir protestoya imza attı. Takım 1 gol attığı maçta 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.
Böyle arkadaş olmaz olsun!

                                    Zimbabve'de ordu takımı olan Cone Textiles'in golcü futbolcusu Elisha Banda, sivil bir takıma transfer olduktan sonra eski takım arkadaşları tarafından kaçırıldı. Banda, 8 gün boyunca işkence gördükten sonra ağzı bağlı bir şekilde Harare yakınlarında bulundu.
Böyle arkadaş olmaz olsun! Zimbabve'de ordu takımı olan Cone Textiles'in golcü futbolcusu Elisha Banda, sivil bir takıma transfer olduktan sonra eski takım arkadaşları tarafından kaçırıldı. Banda, 8 gün boyunca işkence gördükten sonra ağzı bağlı bir şekilde Harare yakınlarında bulundu.
Best photobomb ever!

                                    18 Nisan 2001’de, Bayern Münih maçı öncesinde fotoğraf çektiren Manchester United kadrosunu görenler gözlerine inanamadı. Çünkü kadroda 12 kişi vardı. Gerçek daha sonra ortaya çıktı. Karl Power adlı İngiliz taraftar da giydiği Manchester United formasıyla fark edilmeden futbolcularla birlikte gazetecilere poz vermişti.
Best photobomb ever! 18 Nisan 2001’de, Bayern Münih maçı öncesinde fotoğraf çektiren Manchester United kadrosunu görenler gözlerine inanamadı. Çünkü kadroda 12 kişi vardı. Gerçek daha sonra ortaya çıktı. Karl Power adlı İngiliz taraftar da giydiği Manchester United formasıyla fark edilmeden futbolcularla birlikte gazetecilere poz vermişti.
Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp...

                                    1990 yılında İngiltere’ye gelen Arnavutluk Milli Takımı Heathrow Havalimanı’nda gözaltına alındı. Duty Free mağazasından alışveriş yapan takım, Duty Free’nin bedava alışveriş anlamına geldiğini düşündüğü için aldıklarını ödemeden mağazadan çıkmıştı. Olayın aslı anlaşılınca da serbest bırakılmışlardı.
Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp... 1990 yılında İngiltere’ye gelen Arnavutluk Milli Takımı Heathrow Havalimanı’nda gözaltına alındı. Duty Free mağazasından alışveriş yapan takım, Duty Free’nin bedava alışveriş anlamına geldiğini düşündüğü için aldıklarını ödemeden mağazadan çıkmıştı. Olayın aslı anlaşılınca da serbest bırakılmışlardı.
1998'de İngiliz hakem Martin Sylvester, futbolcuya yumruk attığı için kendisine kırmızı kart gösterdi.
1998'de İngiliz hakem Martin Sylvester, futbolcuya yumruk attığı için kendisine kırmızı kart gösterdi.
1986 ve 1990 Dünya Kupası'nda, Arjantin Milli Takımı futbolcularının tavuk yemesi 'uğursuzluk getiriyor' gerekçesiyle yasakladı.
1986 ve 1990 Dünya Kupası'nda, Arjantin Milli Takımı futbolcularının tavuk yemesi 'uğursuzluk getiriyor' gerekçesiyle yasakladı.
Santradan kullansaymış?

                                    19 Temmuz 1930’da, Uruguay’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda Meksika-Arjantin maçında iki kez penaltı kararı verildi ancak penaltı noktası sahada işaretli değildi. Bolivyalı hakem 11 metreyi kendince belirledi ama mesafe 17 metreyi bulmuştu ve penaltı noktası ceza sahasının dışında kalmıştı. Buna karşın Meksikalı Manuel Rosas penaltılardan birini gole çevirmeyi başarmıştı.
Santradan kullansaymış? 19 Temmuz 1930’da, Uruguay’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda Meksika-Arjantin maçında iki kez penaltı kararı verildi ancak penaltı noktası sahada işaretli değildi. Bolivyalı hakem 11 metreyi kendince belirledi ama mesafe 17 metreyi bulmuştu ve penaltı noktası ceza sahasının dışında kalmıştı. Buna karşın Meksikalı Manuel Rosas penaltılardan birini gole çevirmeyi başarmıştı.
Bu şey değil mi ya, hayattaki şansım...

                                    1974 FIFA Dünya Kupası’na katılmak için eleme maçında Polonya ve İngiltere karşılaşıyordu ve İngiltere 1-0 öndeydi. Maçın son 90 saniyesinde İngiltere’de Kevin Hector oyuna girdi, topa bir kez dokunabildi o da kendi kalesine gol oldu. İngiltere elendi, bu maç da Hector’un ilk ve son milli maçı oldu.
Bu şey değil mi ya, hayattaki şansım... 1974 FIFA Dünya Kupası’na katılmak için eleme maçında Polonya ve İngiltere karşılaşıyordu ve İngiltere 1-0 öndeydi. Maçın son 90 saniyesinde İngiltere’de Kevin Hector oyuna girdi, topa bir kez dokunabildi o da kendi kalesine gol oldu. İngiltere elendi, bu maç da Hector’un ilk ve son milli maçı oldu.
Sıradan bir Inter maçından 3 dakika önce uyanan Giuseppe Meazza, 86. dakikada oyuna dahil olmuş ve hat-trick yaptı.
Sıradan bir Inter maçından 3 dakika önce uyanan Giuseppe Meazza, 86. dakikada oyuna dahil olmuş ve hat-trick yaptı.
Bonus: Hayrettin kadrolar sayıldıktan sonra da formunda...

                                    Yoğun sis yüzünden maçın başlamasından az bir süre önce iptal olmuştur. Galatasaraylı futbolcular soyunma odasına doğru yol almışlardır. Üzerlerini değiştirmişler ve tam staddan çıkacakken kaleci Hayrettin Demirbaş’ın aralarında olmadığı fark ederler. Erdal Keser, sahaya Hayrettin’e bakmaya gider. Ve Hayrettin kendi kendine “Ulan bizimkiler ne bastı be yarım satir top gelmiyor bizim kaleye.” diyerek direkler arasında volta attığını görür.
Bonus: Hayrettin kadrolar sayıldıktan sonra da formunda... Yoğun sis yüzünden maçın başlamasından az bir süre önce iptal olmuştur. Galatasaraylı futbolcular soyunma odasına doğru yol almışlardır. Üzerlerini değiştirmişler ve tam staddan çıkacakken kaleci Hayrettin Demirbaş’ın aralarında olmadığı fark ederler. Erdal Keser, sahaya Hayrettin’e bakmaya gider. Ve Hayrettin kendi kendine “Ulan bizimkiler ne bastı be yarım satir top gelmiyor bizim kaleye.” diyerek direkler arasında volta attığını görür.