Apple gelecek yıl iPhone X Plus modelini piyasaya sürebilir

iPhone X
iPhone X

iPhone X'i on gün önce satışa çıkaran Apple, gelecek yıl için aynı tasarımı kullanan üç farklı model planlıyor. Bunlardan biri 6,5 inçlik OLED ekrana sahip iPhone X Plus olabilir.

iPhone X satışa çıkalı iki hafta dahi olmamışken Apple'ın 2018 model çözümleri konuşulmaya başladı bile. Teknoloji basınının araştırmalarını sık sık gündeme taşıdığı meşhur analist Ming-Chi Kuo, gelecek yıl iPhone X görünümlü üç yeni telefon piyasaya sürüleceğini iddia etti.

Biri bu seneki iPhone X'in yerini alacak 5,8 inç OLED ekranlı Apple telefonu, iddiaya göre 6,5 inçlik ikinci bir cihazla birlikte tanıtılacak. Şimdilik medyanın iPhone X Plus olarak isimlendirdiği cihaz, iPhone 8 Plus ve daha önceki 5,5 inç modellerin yerini alacak. Peki ya üçüncü model?

Uygun fiyatlı iPhone X sürümü

999 dolar ya da Türkiye'deki 6099 liralık başlangıç fiyatıyla iPhone X gerçekten pahalı bir 'telefon'. İddiaya konu olan iPhone X Plus'ın daha da pahalı olacağı göz önünde bulundurulduğunda, alt segmentler için yeni bir model ihtiyacı ortaya çıkıyor. Ünlü analiste göre bu ihtiyacı 6,1 inç LCD ekranla donatılan üçüncü iPhone dolduracak.

iPhone 8 ve 8 Plus ile aynı fiyat seviyesine yerleşecek olan LCD ekranlı model, tıpkı iPhone X serisi gibi çerçevesiz ekran tasarımı ve FaceID ile gelecek. Ancak istenilen fiyat bandına hitap etmek adına ekran çözünürlüğü ve malzeme kalitesinin düşürüleceği tahmin ediliyor.

Geçen yılki ilk iPhone X iddialarının sahibi olan Ming-Chi Kuo, bu yıl da erkenden söylenti değirmenine su taşımaya başladı. Eğer yine haklı çıkarsa eylülde geniş ekranlı üç Apple telefonu göreceğiz demektir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >