Apple iPhone 8'den neler bekleniyor?

iPhone 8
iPhone 8

Yeni iPhone için Apple fanatiklerinin kafası iyice karışmış durumda. Peki ama milyonlarca kullanıcının merakla beklediği iPhone 8'den neler bekleniyor?

Aylardır iPhone 8 üzerinde çalışan Apple, üretim sıkıntıları sebebiyle yeni iPhone'un çıkışını gelecek seneye sarkıtabilir. Her ne kadar şimdilik resmî bir açıklama olmasa da şirkete yakın kaynaklar iPhone 8'in 2018'e kalacağını öngörüyor. iPhone'un onuncu yılına özel yeni iPhone'lar ise iPhone 7s ve iPhone 7s Plus şeklinde duyurulacak. Şirketin CEO'su Tim Cook'un bir sonraki iPhone için hayli titiz davrandığı da belirtilenler arasında. Aylar öncesinde iPhone 8 konusunda beklenti içine giren kullanıcıların kafasında birçok farklı soru işareti var. Peki ama iPhone 8'den beklentiler ne olabilir?

Yeni iPhone'un ismi ne olacak?
Yeni iPhone'un, iPhone 8 ya da iPhone X isimlendirileceği tahmin ediliyor. Ek olarak iPhone Pro ismi de gündemde. Yani Apple, önceki iPhone'larda devam niteliğindeki isimlendirmeyi seçse de onuncu yılına özel olarak tabuları yıkabilir.
Yeni iPhone'un ismi ne olacak? Yeni iPhone'un, iPhone 8 ya da iPhone X isimlendirileceği tahmin ediliyor. Ek olarak iPhone Pro ismi de gündemde. Yani Apple, önceki iPhone'larda devam niteliğindeki isimlendirmeyi seçse de onuncu yılına özel olarak tabuları yıkabilir.
Çok daha gelişmiş ve işlevsel bir ekran
Apple'ın yeni iPhone ile ekran konusunda çok önemli yeniliklere gideceği aşikar. Zira bunun en önemli sinyalleri, geçtiğimiz dönemlerde Samsung Display'e verilen ekran siparişlerinde verilmişti. Önümüzdeki süreçte OLED ekranlara geçiş yapacak olan şirket, Samsung Galaxy S8'de yükselen ekran / çerçeve oranı çıtasını da tutturabilmek adına geniş bir ekran sunmayı planlıyor. Keza bu doğrultuda yeni iPhone'un eğimli, geniş ve OLED yapıda olacağı söyleniyor.
Çok daha gelişmiş ve işlevsel bir ekran Apple'ın yeni iPhone ile ekran konusunda çok önemli yeniliklere gideceği aşikar. Zira bunun en önemli sinyalleri, geçtiğimiz dönemlerde Samsung Display'e verilen ekran siparişlerinde verilmişti. Önümüzdeki süreçte OLED ekranlara geçiş yapacak olan şirket, Samsung Galaxy S8'de yükselen ekran / çerçeve oranı çıtasını da tutturabilmek adına geniş bir ekran sunmayı planlıyor. Keza bu doğrultuda yeni iPhone'un eğimli, geniş ve OLED yapıda olacağı söyleniyor.
Parmak izi okuyucunun ekrana dahil edilmesi 
Kullanıcı verilerinin gizliliğini şirket politikası olarak belirleyen Apple, iPhone 2013'ten (iPhone 5s'ten) bu yana telefonlarında biyometrik tarayıcı sunuyor. Şirket böylece her yeni telefonla birlikte güvenliği bir üst aşamaya taşıyor. Orta ve üst seviye akıllı telefonlarda standartlaşmasıyla başlayan parmak izi okuyuculara nazire yaparak Apple'ın iPhone 8'de yeni güvenlik kalkanlarını devreye sokması bekleniyor. İşte bu noktada Apple'ın iPhone 8 ile birlikte parmak izi okuyucu ekrana dahil etmesi söz konusu. Ayrıca göz tarayıcıyla birlikte kullanıcılara farklı bir kilit açma opsiyonu sunulması da kuvvetle muhtemel.
Parmak izi okuyucunun ekrana dahil edilmesi Kullanıcı verilerinin gizliliğini şirket politikası olarak belirleyen Apple, iPhone 2013'ten (iPhone 5s'ten) bu yana telefonlarında biyometrik tarayıcı sunuyor. Şirket böylece her yeni telefonla birlikte güvenliği bir üst aşamaya taşıyor. Orta ve üst seviye akıllı telefonlarda standartlaşmasıyla başlayan parmak izi okuyuculara nazire yaparak Apple'ın iPhone 8'de yeni güvenlik kalkanlarını devreye sokması bekleniyor. İşte bu noktada Apple'ın iPhone 8 ile birlikte parmak izi okuyucu ekrana dahil etmesi söz konusu. Ayrıca göz tarayıcıyla birlikte kullanıcılara farklı bir kilit açma opsiyonu sunulması da kuvvetle muhtemel.
Kablosuz şarj teknolojisi
Yeni iPhone'un kablosuz şekilde şarj olabileceği aylardır hatta yıllardır konuşuluyor. Ancak şu anda uygulanabilirlik anlamında Apple'ın elinde çok daha fazla seçenek var; dolayısıyla kablosuz şarj ve şarj istasyonu iPhone 8 ile birlikte Apple cephesinde de kullanıcıların hayatına girebilir.
Kablosuz şarj teknolojisi Yeni iPhone'un kablosuz şekilde şarj olabileceği aylardır hatta yıllardır konuşuluyor. Ancak şu anda uygulanabilirlik anlamında Apple'ın elinde çok daha fazla seçenek var; dolayısıyla kablosuz şarj ve şarj istasyonu iPhone 8 ile birlikte Apple cephesinde de kullanıcıların hayatına girebilir.
USB Type C arabirimi
Apple hem veri aktarımı hem de şarj hususunda ürünlerinde yıllardır kendi geliştirdiği Lightning arabirimini kullanıyor. Ama söylentilere bakılırsa iPhone 8 ile birlikte USB-C'e geçiş yapılabilir.
USB Type C arabirimi Apple hem veri aktarımı hem de şarj hususunda ürünlerinde yıllardır kendi geliştirdiği Lightning arabirimini kullanıyor. Ama söylentilere bakılırsa iPhone 8 ile birlikte USB-C'e geçiş yapılabilir.
Daha da yetenekli bir mobil işletim sistemi: iOS 11
Apple'ın mobil uygulama ve optimizasyon konusundaki başarısı dillere destan. Doğrudan kendi geliştirdiği yazılımlarla şirketlere örnek olan Apple, yeni iPhone ile birlikte mobil işletim sistemini de yenileyecek gibi görünüyor. Kısacası iPhone 8'in sistem kaynaklarından daha az tüketen, daha kararlı ve hızlı çalışan bir işletim sistemiyle geleceği aşikar. Hatta daha yüksek batarya performansı için önemli yazılımsal düzenlemeler yapılacağı da belirtilenler arasında.
Daha da yetenekli bir mobil işletim sistemi: iOS 11 Apple'ın mobil uygulama ve optimizasyon konusundaki başarısı dillere destan. Doğrudan kendi geliştirdiği yazılımlarla şirketlere örnek olan Apple, yeni iPhone ile birlikte mobil işletim sistemini de yenileyecek gibi görünüyor. Kısacası iPhone 8'in sistem kaynaklarından daha az tüketen, daha kararlı ve hızlı çalışan bir işletim sistemiyle geleceği aşikar. Hatta daha yüksek batarya performansı için önemli yazılımsal düzenlemeler yapılacağı da belirtilenler arasında.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >