Google Go arama uygulamasına 'sesli okuma' özelliği eklendi

Google Go
Google Go

Google'ın özellikle düşük internet hızına sahip ülkelerde kullanım için tasarladığı Go arama uygulaması sesli arama özelliğiyle güncellendi. Detaylar haberimizde:

Google, mobil uygulamaları için yayınladığı güncellemelerle yepyeni özellikler sunmaya devam ediyor. Son olarak, arama uygulamasının Go versiyonuna web sayfalarını yüksek sesle okuma özelliği de dahil edildi. Yani böylece artık isteyen kullanıcılar web sayfalarındaki metinleri Google'ın seslendirmesini sağlayabiliyor.

Üstelik yapay zekâ teknolojileriyle geliştirilen bu sistem, 2G internet bağlantısı üzerinden kullanılabilecek kadar hafif bir uygulamada gerçekleşiyor. Metinleri okuma özelliği kısaca kullanıcıların web sayfalarındaki metinleri duyarak öğrenmesini sağlayarak aktif bir kullanım sunuyor.

Google Go sayesinde web sayfalarındaki metinler doğrudan sesle okutulabiliyor.
Google Go sayesinde web sayfalarındaki metinler doğrudan sesle okutulabiliyor.

28 farklı dil destekleniyor

Yeni özellik şimdilik Hindistan'da en çok konuşulanHintçe, Bengalce, Malayalam, Marathi ve Tamil'in de aralarında bulunduğu 28 farklı dilde destekleniyor. Ancak uygulamanın bu özelliğinin önümüzdeki dönemlerde daha da geniş bir kapsama yayılması bekleniyor.

Google yetkilileri konuyla alakalı olarak şunları söylüyor:

  • Bu teknolojiyi kullanarak uzun biçimli metinleri tüketmek; televizyon seyretmek ve radyo dinlemek kadar kolay hgale geliyor. Ayrıca yemek yaparken bir makaleyi kolayca takip edip günlük işleri yerine getirirken aynı zamanda bir yandan da bilgi edinmek söz konusu oluyor.

Google arama uygulamasının hafif versiyonunu denemek ve sunduğu özelliklerden yararlanmak isteyenler aşağıdaki bağlantı üzerinden uygulamayı indirebilirler.

Google Search Go

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >