Japon markalara Çin’den büyük rakip geldi: BYD Racco 320 kilometre menzil sunuyor
19:00, 28/07/2026, Salı

BYD Racco
BYD, Japonya için geliştirdiği Racco ile elektrikli kei otomobil pazarına giriş yaptı. Küçük boyutlarına rağmen 320 kilometreye ulaşan menzil sunan araç, Nissan Sakura’dan daha düşük başlangıç fiyatıyla satışa çıkıyor.
Racco, Japonya’daki sıkı boyut ve güç kurallarına göre geliştirildi. Bu sınıf uzun süredir Honda, Nissan, Suzuki ve Daihatsu gibi yerli üreticilerin kontrolünde bulunuyor. BYD ise düşük fiyat ve zengin donanım stratejisini bu kez Japonya’nın en rekabetçi otomobil sınıflarından birine taşıyor.

Salt Okunur
Apple’dan tarihi rekor: Nvidia’yı geçerek dünyanın en değerli şirketi oldu
Menzilde yeni eşik
Racco’nun giriş sürümünde 22,4 kWh kapasiteli batarya ve 210 kilometre menzil bulunuyor. Üst versiyonda ise 35,84 kWh batarya kullanılıyor ve menzil 320 kilometreye çıkıyor. Böylece model, bu sınıfta 300 kilometre sınırını aşan ilk elektrikli otomobil oluyor.

BYD Racco
Aracın başlangıç fiyatı vergiler dahil 2,145 milyon yen olarak açıklandı. Vergi ve teşvikler öncesindeki 1,95 milyon yenlik fiyat, Nissan Sakura’nın altında kalıyor.
Küçük gövdede fazlası
Üst donanım seviyelerinde ayak hareketiyle açılan elektrikli sürgülü kapı, NFC telefon anahtarı, ısıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı direksiyon sunuluyor. Araçtan harici cihazlara enerji aktarımı da destekleniyor.

BYD Racco
Arka koltuklar yatırıldığında bagaj hacmi 1.372 litreye kadar çıkıyor. Racco, BYD’nin Japonya’daki yerli markalara karşı en ciddi sınavlarından biri olacak.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.