Lenovo Z5 Pro'nun kamera detayları ortaya çıktı

Lenovo Z5 Pro
Lenovo Z5 Pro

1 Kasım'da düzenlenecek olan etkinlikte tanıtılması beklenen yeni nesil Lenovo Z5 Pro'ya ilişkin ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Son olarak telefonun sürgülü yapısına gizlenen kamerasının detayları da netleşti. Ayrıntılar haberimizde:

Lenovo'nun uzunca bir süredir beklenen yeni nesil akıllı telefonu Z5 Pro ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, tanıtıma yalnızca bir gün kala ürüne dair yeni kamera ayrıntıları da ortaya çıktı. Şirketin Başkan Yardımcısı Chang Cheng, Z5 Pro'nun kamerasıyla alakalı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Lenovo Z5 Pro'nun afiş görseli bu şekilde.
Lenovo Z5 Pro'nun afiş görseli bu şekilde.

Kameralar sürgülü ekrana gizleniyor

Tamamen 'çentiksiz ekran' üzerine kurgulanan yeni nesil akıllı telefon, daha önce birkaç farklı telefonda da karşımıza çıkan, 'sürgülü ekran' yapısıyla sunulacak gibi görünüyor. Bu da aslında cihazın kamera sisteminin sürgü mekanizmasına entegre edileceği anlamına geliyor. Böylece ekran / çerçeve oranı arttığı gibi çıtalar da minimum seviyeye indirilebiliyor.

Kameralar 24 MP + 16 MP şeklinde dizilmiş durumda. Chang Cheng, yani şirketin Başkan Yardımcısı tarafından verilen bilgi bu yönde.
Kameralar 24 MP + 16 MP şeklinde dizilmiş durumda. Chang Cheng, yani şirketin Başkan Yardımcısı tarafından verilen bilgi bu yönde.

Şirketin Başkan Yardımcısı paylaştı

Chang Cheng'in kendi Weibo (Çin'in en meşhur sosyal ağı) üzerinden paylaştığı fotoğrafta dikkat çeken en önemli ayrıntılı sürgülü kamerayapısı. Az önce de bahsettiğimiz bu yapıda 24 MP + 16 MP olmak üzere çift kamera yer alıyor.

Kameraların en önemli ayrıntılarından biri düşük ışıklı ortamlarda çok başarılı sonuçlar elde edilebiliyor oluşu. Bu noktada ise devreye aslında yapay zekâ desteği giriyor. Süper Gece Modu özelliğiyle birlikte ışığı, ortamı ve çekilen nesneyi olabildiğince iyi analiz eden yapay zekâ, başarılı fotoğraf ve videolarla kullanıcıların dikkatini çekeceğe benziyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >