Siri’nin yapay zekası için büyük pazarlık: Apple pahalı bulduğu için vazgeçti

Kulis bilgilerine göre Apple, Siri’nin üretken yapay zekâ yükseltmesi için birden fazla seçeneği masaya yatırdı. Ancak Anthropic’in Claude’u için istenen ücretin “fazla” bulunması, şirketi Gemini tarafına yaklaştırdı.
Apple’ın Siri’yi daha akıllı hâle getirmek için yürüttüğü görüşmelerde farklı yapay zekâ sağlayıcıları gündeme geldi. Mark Gurman’ın aktardığına göre şirket, Siri yükseltmesinde Claude’un kullanılmasını da değerlendirdi; ancak Anthropic’in yıllık “milyarlarca dolar” seviyesinde bir bedel talep ettiği ve bu yüzden anlaşmanın rafa kalktığı iddia ediliyor. Aynı kuliste, Anthropic’le istenen ücretin bir sonraki yıl ikiye katlanabileceği ihtimali de konuşuluyor.

Apple Google ile yoluna devam edecek

Bu tabloda Apple’ın, Siri için Gemini ile ilerlemeyi tercih ettiği belirtiliyor. Google’a Gemini tarafı için Apple’ın ne kadar ödeyeceği netleşmiş değil; yine de iddialar, yıllık rakamın yaklaşık 1 milyar dolar seviyesinde olabileceğine işaret ediyor. Karşılaştırma açısından, Google’ın Apple cihazlarında varsayılan arama motoru konumunu korumak için Apple’a yıllık 20 milyar dolar ödediği yönündeki yaygın kulis bilgisi de hatırlatılıyor.

Öte yandan Apple’ın, mevcut “Apple Intelligence” tarafında ChatGPT ile zaten bir ilişki kurduğu; ileride kullanıcılara farklı model seçenekleri sunmayı planladığı da vurgulanıyor. Ancak şirketin, kısa vadede “tamamen kendi modeliyle” üçüncü taraflara bağımlılığı bitirmeye hazır olmadığı yorumları öne çıkıyor. Tim Cook’un da Apple’ın kendi modellerinin yakın dönemde Gemini’nin yerini almayacağı mesajını verdiği aktarılıyor.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.