Montella niye ders almıyor?

Paraguay maçından önce, Montella'nın Avustralya maçından ders alması gerektiğini herkes söylüyordu. Ancak İtalyan teknik adamın o çok bilindik inadı yüzünden büyük hayallerle geldiğimiz Dünya Kupası'na 2 maçta 0 çekerek veda ettik.
Avustralya karşısında Kerem'in santrforda ne kadar etkisiz kaldığı ortadayken Paraguay maçına yine Kerem ile başlamak resmen intihar girişimiydi. Futbolcuların sahadaki konsantrasyon problemi de erken gol yememize sebep olunca, taş gibi savunma yapan rakibi 10 kişi kalmalarına rağmen açamadık.
EURO 2024'te kaybedilen Portekiz maçından sonra Montella'ya "İşler kötü giderken taktiksel değişiklik yapmıyorsunuz. Neden sürekli aynı şeyi yapıp farklı sonuç bekliyorsunuz?" diye sormuştum. Her zamanki gibi kayda değer olmayan bir cevap vermişti. Aradan 2 sene geçti. Ne Montella'da bir değişiklik var ne de verdiği cevaplarda.
Maçtan sonra kendisine ABD Teknik Direktörü Pochettino'nun Avustralya maçındaki taktiksel değişikliği ve bu konu hakkındaki yorumunu aktarıp neden sonuç alamadığı planlarda ısrarcı olduğunu sordum. Cevap: "2 maçta 62 şut çektik."
Bu 62 şutu nereden, nasıl çektin? O şutlar nereye gitti? Altı çok boş bir açıklama.
Rakibe göre taktiksel esneklik yapmak Montella'da yok. Portekiz'e yapmadı, 3 yedi ve çok sert eleştirildi. Sonraki süreçte İspanya dışında hep ya dişine göre takımlarla oynadı ya da daha alt seviye takımlarla. Bu maçların çoğunda kendi benimsediği futbolla ve iyi oynayarak kazandığı için eleştiriler azalmıştı. Dünya Kupası elemelerinde İspanya'ya karşı yine kendi futboluyla çıktı, kendi evinde 6 yedi. Turnuvadaki inadı da erken elenmemize sebep oldu.
Merih ve Hakan başta olmak üzere futbolcularla birlikte Montella çok sert eleştiriliyor ama benim için ilk ve en büyük sorumlu Montella'dır. Merih kötüyse oynatma, Hakan kötüyse oynatma, Barış kötüyse oynatma, Kerem kötüyse oynatma. Hepsinin yerine ilk 11'de oynayabilecek kaliteli futbolcular var ama Montella'nın inadını kıracak bir güç yok.
Montella ne sorumluluğu üstleniyor ne de özeleştiri yapıyor. Paraguay maçından sonraki basın toplantısının "Nasip..." diyerek bitirdi. Bizler nasibe tabii ki inanırız ama şunu da çok iyi biliriz. Kader gayrete aşıktır.
Montella gayret etmedi, o zaman istifa etsin.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.