Aziz Yıldırım hakkında hapis istemi iddiası

Aziz Yıldırım Işık Eyigüngör
Aziz Yıldırım Işık Eyigüngör

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör’ün karşılıklı darp ve hakaret soruşturması tamamlandı. Aziz Yıldırım'ın 'kasten yaralamak' suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapsini istendiği belirtildi.

Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi ilk maçında Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasında oynanan maç öncesinde protokol tribününde yaşanan gerilimin faturası belli oldu.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Kulübü Başkanı Işık Eygüngör hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen karşılıklı darp ve hakaret soruşturması tamamlandı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Savcılık, hazırladığı iddianamede Aziz Yıldırım'ın 'kasten yaralamak' suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapsini istedi. Savcılık ayrıca Aziz Yıldırım'ın 6222 sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 18/1 maddesince seyirden yasaklanmasını da talep etti. İddianamede ayrıca Işık Eyingüngör'ün de 'kasten yaralamaya teşebbüs' suçundan cezalandırılması istendi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Yargılama neticesinde mahkemenin, iddianamede talep edilen şekilde ceza vermesi halinde Aziz Yıldırım aldığı cezanın infazından itibaren bir yıl boyunca maçları ve antrenmanları izleyemeyecek, spor alanlarına da giremeyecek.

Aziz Yıldırım ve Işık Eygüngör, iddianame mahkemeye gönderilmeden önce uzlaşmayı kabul etmemişlerdi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA