Transfer olduğu için intihar etti: Yönetimin kararını hazmedemedi

Gözden çıkarılan futbolcu, arabasının içinde ölü bulundu.

Thomas Tommy McLaren, “Futbol ölüm kalım meselesi değil, bundan daha öte bir şeydir” sözünü kanıtlayan futbolculardan yalnızca bir tanesi.

1967 yılında Berwick Rangers'tan Port Vale'e transfer olan McLaren, 18 yaşında tanıştığı yeni kulübüne bu kadar tutkuyla bağlanacağından habersizdi. McLaren, 10 yıl boyunca formasını giydiği ve 369 maça çıktığı kulübüne o kadar bağlandı ki; yönetim tarafından takımdan gönderilince canına kıydı.



1977 yılının Mayıs ayında bonservissiz olarak Telford United'a gönderilen McLaren, bu transferi bir türlü hazmedemedi. Port Vale'den başka bir takımda oynama fikrini kabullenemeyen McLaren, 2 ay boyunca gece gündüz ne yapacağını düşündü.

Sezon başlamadan önce bir çözüm bulması gereken McLaren, çareyi intihar etmekte buldu. 23 Temmuz gecesi intihar eden 29 yaşındaki futbolcu, 24 Temmuz sabahı arabasının içinde ölü bulundu.


Vale Park'ın efsane isimlerinden biri olarak kabul edilen Thomas Tommy McLaren adına hala birçok etkinlik düzenleniyor. Oğlu Scott McLaren de 2010-11 sezonunda 50 numaralı formayla Port Vale'in başarısı için babasının anısına ter döktü.