Çağla seviyorsan o zaman bu tarifleri denemelisin!

​Çağla seviyorsan o zaman bu tarifleri denemelisin!
​Çağla seviyorsan o zaman bu tarifleri denemelisin!

Hepimizin dört gözle beklediği o aylara giriş yaptığımıza göre, bir yıldır hayal ettiğimiz çağlalara kavuşma vakti gelmiş demektir. Çağlanın o mayhoş tadını farklı lezzetlerle birleştirmeyi sevenler için birbirinden güzel tariflerin adresi de tabi ki Lokma. E hadi o zaman pazardan çağlalar alındıysa tek yapmanız gereken hangi tarifi deneyeceğinizi seçmek.

Kuş üzümlü çağla salatası

Çağlanın ekşiliği ve kuş üzümünün tatlılığının buluştuğu bu salata, tüm kış kaybedilen vitaminleri geri toplamanız için bir fırsat. Antioksidan değeri yüksek olan bu salata vaktinizi almayacağı için uzun bir süre favoriniz olmaya aday.

Çağla mezesi

Klasik meze tariflerden biraz sıyrılıp daha fresh bir lezzet arıyorsanız o zaman çağlanın bu haline bayılacaksınız. İster ara öğün olarak isterseniz de sadece canınız çağla yemek istediğinizde deneyebileceğiniz bu meze, tüm ezberleri bozduracak.

Çağla aşı

Hava durumu ne olursa olsun çorba içmeyi sevenlerin bahar aylarını bekleyeceği o lezzeti açıklıyoruz. İçerisinde E'den C vitaminine kadar birçok vitamin bulunduran çağla aşı, besleyici olmasıyla da uzun süre tok tutuyor.

Çağla salatası

Fazla vakit harcamadan değişik lezzetler yapmayı seviyorsanız o zaman çağla salatasına mutlaka şans vermeniz gerekiyor. C vitamini ve potasyum deposu olan bu salata, adete sofralarda baharı yaşatacak bizden demesi.