Yulaflı ve Keçiboynuzlu Bisküvi

Diyete başlayanlara yol arkadaşlığı yapacak gün içerisinde düşen kan şekerinizi takviye edecek yulaflı bir bisküvi tarifiyle karşınızdayız. Çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, hem pratik hem leziz hem de unsuz şekersiz atıştırmalığımız Lokma'dan sizler için… Bitmeyen toplantıların ardından tükenen enerjinizi, spor sonrası açlık krizlerini, ders çalışırken çabucak dağılan konsantrasyonunuzu bizler çok iyi biliriz. Sıcacık bir çay arası böyle zamanlarda keyfinizi nasıl da yerine getirir. Paketli yiyecekler en yakınımızda elimizin hemen altında olurlar. Ne olursa olsun sağlıksız beslenmek de içimizi yer bitirir bir taraftan. Evde en sağlıklısından sadece 25 dakika içerisinde hazırlanabilen içeriğini bildiğiniz atıştırmalıkların mümkün olduğunu söylesek! Kendi ellerinizle lezzetlenen sağlıklı atıştırmalıklar için haydi mutfağa...

MALZEMELER

KİŞİLİK *
  • 110 gram yulaf unu
  • 82 gram keçiboynuzu özü
  • 24 gram Hindistan cevizi yağı
  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 1/4 su bardağı keçiboynuzu özü
  • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı

ADIMLAR

Yulaflı Ve Keçiboynuzlu Bisküvi Tarifi

1 / 2

Yulaf unu, keçiboyunuzu özü ve Hindistan cevizi yağını bir kaba alıp yoğurun. Hamuru toparlayıp iki fırın kağıdı arasına alın.

  1. 1 su bardağı yulaf unu
  2. 1/4 su bardağı keçiboynuzu özü
  3. 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı
2 / 2

Merdane ile 2 mm kalınlığında açın. Kurabiyelere istediğiniz şekli verip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

BESİN DEĞERLERİ

100 gr İçin

* Besin değerleri ortalama olarak fikir vermesi için oluşturulmuştur. Detaylı bilgi için diyetisyeninize başvurunuz.