22 tekne karanlıkta! İlk olarak Sumud Filosu'nun beynini ele geçirdiler: Tüm iletişimi kestiler

Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu, Akdeniz'de Girit Adası açıklarında, uluslararası sularda seyrettiği sırada işgalci İsrail'in yasa dışı müdahalesine hedef oldu. Müdahalenin en kritik adımı ise doğrudan filonun kalbine, yani "Amiral Gemisi"ne yapıldı.
Saldırı anında filoda bulunan GZT Saha Editörü Ümmü Gülsüm Durmuş'un dakika dakika aktardığı bilgilere göre; İsrail güçleri operasyona rastgele değil, doğrudan stratejik bir hedefle başladı: Amiral gemisi Safsaf. Safsaf, sıradan bir gemi değil, adeta Sumud Filosu'nun "beyni" konumundaydı.
İsrail, tüm telsiz bağlantılarının, navigasyon sistemlerinin ve haberleşme ağının merkez üssü olan bu gemiye el koyarak filoyu sağır ve dilsiz bırakmayı hedefledi. Amiral gemisinin ele geçirilmesiyle birlikte, filonun dış dünyayla ve kendi içindeki koordinasyonla olan tüm bağlantısı bilinçli olarak kesildi. Bu hamle, yardım filosunun kontrolünü tamamen yitirmesi için atılmış kasıtlı bir adımdı.
22 tekne ile irtibat tamamen koptu
İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak gerçekleştirdiği bu müdahalenin ardından, Akdeniz'deki filoda yer alan tam 22 tekne ile irtibat tamamen koptu.
GZT Saha Editörü Ümmü Gülsüm Durmuş'un zorlu şartlar altında kaydettiği görüntüler ve anlık bildirimler, uluslararası sularda yaşanan bu hukuksuzluğun en net kanıtı olarak kayıtlara geçmeye devam ediyor.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.