Netanyahu öldü mü SON DAKİKA? Altı parmaklı videosu gündeme düştü: İsrailli Gazeteci 'Burada ölmüş olabilir' diyerek açıkladı

Orta Doğu'da askeri tansiyonun tırmandığı bir dönemde, dünya kamuoyu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan gelecek habere kilitlendi! Sosyal medyada hızla yayılan ve Netanyahu'nun bir basın açıklamasında "altı parmaklı" göründüğü iddia edilen kare, yapay zeka (Deepfake) tartışmalarını alevlendirdi. Arama motorlarında Netanyahu öldü mü son dakika, İsrail başbakanı yaşıyor mu ve Netanyahu yapay zeka videosu sorguları saniyeler içinde milyonlarca kez yapılırken; ABD’li temsilcilerin ziyaretlerini iptal etmesi şüpheleri artırdı. Peki, Netanyahu son dakika öldü mü, yaşıyor mu?
İran ile İsrail ve ABD arasında devam eden savaşın en sıcak günlerinden geçilirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında sosyal medyada yayılan spekülasyonlar gündemin merkezine yerleşti. Netanyahu'nun son günlerde kamuoyu karşısına sınırlı şekilde çıkması ve paylaşılan bir basın açıklaması videosunda el anatomisindeki tutarsızlık iddiaları, "Netanyahu yaşıyor mu?" sorusunu beraberinde getirdi. Güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı İsrail'den henüz resmi bir yalanlama gelmemesi ise tartışmaları körüklüyor.

Altı parmak detayı şüpheleri arttırdı
Netanyahu'nun gerçekleştirdiği son basın açıklamasına ait olduğu belirtilen görüntülerde, bir karede elinin altı parmaklı göründüğünün ileri sürülmesi sosyal medyada infial yarattı.

Yapay zeka ile üretilen görsellerde parmak anatomisinin sıkça hatalı oluşturulması, kullanıcıların "Bu gerçek Netanyahu değil, yapay zeka üretimi bir video" yorumlarını yapmasına neden oldu. Söz konusu görüntünün bir montaj mı yoksa dijital bir hata mı olduğu henüz netlik kazanmadı.

Diplomatik zirveler iptal edildi, iddialar güçlendi
Netanyahu’nun sağlık durumu ve güvenliği hakkında tartışmalar sürerken, ABD'nin Orta Doğu Temsilcisi Steve Witkoff ile Jared Kushner'ın İsrail'e planlanan ziyaretlerini aniden iptal etmesi dikkat çekti. Bu gelişme, sosyal medyada Netanyahu'nun bir saldırıda hayatını kaybettiği veya ağır yaralandığı yönündeki doğrulanmamış iddialarla ilişkilendirildi.

Ben Gvir ve Netanyahu suikast iddiası
Bazı sosyal medya platformlarında, İsrail'in aşırı sağcı Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ile Netanyahu'nun aynı saldırıda hedef alındığı öne sürüldü. Özellikle savaşın şiddetlendiği bölgelerden gelen çelişkili bilgiler, bu tür dezenformasyon içerikli paylaşımların geniş kitlelere ulaşmasına zemin hazırladı. İsrail hükümeti ve resmi askeri kaynaklar sessizliğini korurken, dünya basını bölgeden gelecek teyitli bilgiyi bekliyor.

Son savaş kabinesine Netanyahu katılmadı
Bugünkü İsrail savaş kabinesi toplantısına Israel Katz başkanlık etti. Daha öncesinde bu başkanlığı hep Netanyahu yapmıştı ancak kameralar karşısına yine çıkamadı.

Netanyahu'nun öldüğü iddia edilen evi İsrailli gazeteci görüntüledi
Netanyahu'nun katılmadığı savaş kabinesi
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.