Hollanda'da su krizi: Resmi olarak su kıtlığı ilan edildi
17:04, 16/07/2026, Perşembe

Hollanda'da su kıtlığı ilan edildi
Holland’da kuraklık nedeniyle su krizi giderek derinleşiyor, devlet, devam eden kuraklık ve sıcak hava dalgasından dolayı resmi olarak su kıtlığı ilan etti. Ülkede ek su yönetimi önlemleri uygulanmaya başladı.
Hollanda’da gittikçe derinleşen su krizinden dolayı hükümet su kıtlığı ilan etti. Hollanda Altyapı ve Su Kaynakları Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, devam eden kuraklık sebebiyle su miktarının azaldığı ve su talebinin arttığı ifade edildi. Açıklamda, “Nehir akışları, tarihi olarak düşük seviyelerde ve sıcak yaz nedeniyle su talebi yüksek. Bu durumun önümüzdeki haftalarda da devam etmesi bekleniyor ve bu nedenle mevcut suyu mümkün olduğunca etkili bir şekilde dağıtmak için ek önlemler alınmıştır. İçme suyu temini etkilenmeyecek. İçme suyu mevcuttur ve mevcut olmaya devam ediyor. Ulusal Su Dağıtım Koordinasyon Komitesi’nin tavsiyesi üzerine ‘yaklaşan su kıtlığı’ seviyesinden ‘gerçek su kıtlığı’ seviyesine geçilmesine karar verilmiştir” ifadesi kullanıldı.

Z Raporu
DOA sisteminde kriz sonrası düğmeye basıldı: Yarın her şey değişecek
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.