Sahra Çölü'nde korkunç facia! Kamyon bozuldu, 50 kişi susuzluktan yaşamını yitirdi

Şara Zehra Özbey
14:41, 05/06/2026, CumaG: Güncelleme: 15:42, 05/06/2026, Cuma
Sahra Çölü'nde korkunç facia! Kamyon bozuldu, 50 kişi susuzluktan yaşamını yitirdi
Kamyon bozuldu, 50 kişi susuzluktan yaşamını yitirdi

Mali’den yola çıkan yolcuları taşıyan kamyonun Sahra Çölü’nde arızalanması sonucu onlarca kişi günlerce mahsur kaldı. Susuzlukla mücadele eden 50 kişi yaşamını yitirirken, bölgede mahsur kalan başka bir grup ise son anda kurtarıldı.

Mali’den hareket eden bir grup yolcuyu taşıyan kamyonun arızalanması üzerine çölün ortasında mahsur kalan 50 kişi susuzluk nedeniyle yaşamını yitirdi. Yetkililerin verdiği bilgilere göre, yolcuları taşıyan kamyon Nijer’in kuzeyindeki Sahra Çölü’nde, Nijer ile Cezayir arasındaki önemli sınır geçiş noktalarından Assamaka'nın yaklaşık 80 kilometre batısında arızalandı.

Günlerce yardım beklediler

Mahsur kalan yolcuların günler boyunca aracı tamir etmeye çalıştığı ancak başarılı olamadığı belirtildi. Gruptan iki kişinin zorlu şartlara rağmen çölde yürüyerek Assamaka’ya ulaşmasıyla olay yetkililere bildirildi.

Nijer’in Agadez Valiliği, yolcuların aşırı sıcaklıkların etkili olduğu ve su kaynaklarının son derece sınırlı bulunduğu bir bölgede mahsur kaldığını açıkladı.

Kamyonun çevresinde çok sayıda cansız beden bulundu

Yapılan açıklamada, kamyonun Mali'nin Telhandek kasabasından yola çıktığı ancak planlanan güzergahından saptığı ifade edildi. Arama kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaştığında kamyonun altında ve çevresinde çok sayıda kişinin cansız bedenine ulaştığı bildirildi.

Hayatını kaybedenlerin bölgede toplu mezara defnedildiği aktarıldı.

Başka bir facianın önüne geçildi

Kurtarma ekipleri dönüş yolunda ise başka bir arızalı kamyonla karşılaştı. Akü arızası nedeniyle yaklaşık üç gündür çölde mahsur kalan 60'tan fazla kişinin bulunduğu kamyona müdahale edildi.

Nijer askerlerinin de katıldığı kurtarma çalışmasında yolculara su dağıtıldığı, aracın onarıldığı ve mahsur kalan kişilerin güvenli bölgeye ulaştırıldığı belirtildi.

Karadeniz'de Türk balıkçı teknesine saldırı: Ölü ve yaralılar var
Jurnal.ist
Karadeniz'de Türk balıkçı teknesine saldırı: Ölü ve yaralılar var
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026