Kuyumcuda nefesler tutuldu: Altın ya rekor kıracak ya da sert çakılacak

15:13, 23/02/2026, Pazartesi
CategoryZ Raporu
Diğer
Kuyumcuda nefesler tutuldu: Altın ya rekor kıracak ya da sert çakılacak

Finans analisti İslam Memiş, altın piyasasına ilişkin değerlendirmesinde 2026’da sarı metal için rekor yükseliş ile sert düşüş senaryolarının ikisinin de gündemde olduğunu belirtti. Dalgalı seyir beklediğini vurgulayan Memiş, yatırımcıların risklerini yöneterek temkinli adım atmaları gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta değer kaybeden altın, yeni haftaya ise yükselişle başladı. Geçen haftaya göre ons altında 300 dolarlık, 400 liralık bir yükseliş var. Gram altın şu sıralar 7.260 lira, ons altın ise 5.150 dolar seviyelerinde hareket ediyor. Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken, yatırımcılar ise yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Birçok kişi "Bu fiyatlardan altın alınır mı?" sorusuna cevap ararken, ekonomist İslam Memiş'ten önemli bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz hafta değer kaybeden altın, yeni haftaya ise yükselişle başladı. Geçen haftaya göre ons altında 300 dolarlık, 400 liralık bir yükseliş var. Gram altın şu sıralar 7.260 lira, ons altın ise 5.150 dolar seviyelerinde hareket ediyor. Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ederken, yatırımcılar ise yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Birçok kişi "Bu fiyatlardan altın alınır mı?" sorusuna cevap ararken, ekonomist İslam Memiş'ten önemli bir açıklama geldi.

Altın neden yükseldi?

İslam Memiş, ABD ile İran arasındaki gerileme işaret etti. İki ülkeden gelecek habere dikkat çeken Memiş, altının ona göre yön belirleyeceğini söyledi. Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Altın haftaya yükselişle başladı. Geçen hafta ABD-İran gerilimi vardı. Anlaşma haberi geldi. Ons altın 4.850 dolar seviyesine geriledi. 1 gün sonra tekrar yükseldi. Piyasalar anlaşma haberine inanamadı.Cuma günü Yüksek Mahkeme Trump'ın yetkilerine sınır getirdi. Trump buna sert çıktı. Altın buradan destek buldu. Jeopolotik gerilim fiyatlaması nedeniyle tekrar alım yaptı. Bu nedenle haftaya yükselişle başladı."

Altın neden yükseldi?İslam Memiş, ABD ile İran arasındaki gerileme işaret etti. İki ülkeden gelecek habere dikkat çeken Memiş, altının ona göre yön belirleyeceğini söyledi. Memiş şu ifadeleri kullandı:"Altın haftaya yükselişle başladı. Geçen hafta ABD-İran gerilimi vardı. Anlaşma haberi geldi. Ons altın 4.850 dolar seviyesine geriledi. 1 gün sonra tekrar yükseldi. Piyasalar anlaşma haberine inanamadı.Cuma günü Yüksek Mahkeme Trump'ın yetkilerine sınır getirdi. Trump buna sert çıktı. Altın buradan destek buldu. Jeopolotik gerilim fiyatlaması nedeniyle tekrar alım yaptı. Bu nedenle haftaya yükselişle başladı."

İki ihtimal var

Memiş açıklamasında kritik seviyeye dikkat çekerek, "Geçen hafta 4.850 dolar seviyesinde olan ons altın bu hafta 5.150 dolar. Kritik direnç seviyemiz var. 5.180 ve 5.200 dolar seviyesi. Şimdi kritik soru şu: Bu hafta ABD, İran'a saldıracak mı? Eğer böyle bir şey olursa 5.600 dolar seviyesine çıkabilir, eğer anlaşma haberi gelirse 4.600 seviyesi gelebilir. Piyasalar böyle. Gelişmeleri takip ediyoruz.Gram altın şu an 7.450 lira seviyelerinde, fiziki olarak. 2026 yılı manipülasyon yılı. Yıl sonuna kadar geniş bant aralığında dalgalanan bir piyasa bizi bekliyor. Düşüşler ve yükselişler olacak. Burada yapılacak en mantıklı şey ana trende odaklanmak." dedi.

İki ihtimal varMemiş açıklamasında kritik seviyeye dikkat çekerek, "Geçen hafta 4.850 dolar seviyesinde olan ons altın bu hafta 5.150 dolar. Kritik direnç seviyemiz var. 5.180 ve 5.200 dolar seviyesi. Şimdi kritik soru şu: Bu hafta ABD, İran'a saldıracak mı? Eğer böyle bir şey olursa 5.600 dolar seviyesine çıkabilir, eğer anlaşma haberi gelirse 4.600 seviyesi gelebilir. Piyasalar böyle. Gelişmeleri takip ediyoruz.Gram altın şu an 7.450 lira seviyelerinde, fiziki olarak. 2026 yılı manipülasyon yılı. Yıl sonuna kadar geniş bant aralığında dalgalanan bir piyasa bizi bekliyor. Düşüşler ve yükselişler olacak. Burada yapılacak en mantıklı şey ana trende odaklanmak." dedi.

"Gramda hedef 10 bin TL"

Gram altında hedefin 10 bin TL olduğunu belirten Memiş, "Ana trend gram altında 10 bin lira, ons altında 6 bin dolar seviyesi. Biz buraya odaklandık. Bu seviyelere kadar bekleyeceğiz. Ara dalgalanmaları önemsemeyeceğiz. Mesela bir iyimserlik olursa.. Savaşlar gitti barışlar geldi... Belirsizlik gitti. O zaman düşüşlerden bahsedebiliriz ama böyle bir durum beklemiyoruz. Küçük yatırımcılar uzun vadeye odaklanmalı, alımı ihtiyacı olanlar almalı. Yılın ilk yarısıyla alakalı yükseliş beklentimiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Gramda hedef 10 bin TL"Gram altında hedefin 10 bin TL olduğunu belirten Memiş, "Ana trend gram altında 10 bin lira, ons altında 6 bin dolar seviyesi. Biz buraya odaklandık. Bu seviyelere kadar bekleyeceğiz. Ara dalgalanmaları önemsemeyeceğiz. Mesela bir iyimserlik olursa.. Savaşlar gitti barışlar geldi... Belirsizlik gitti. O zaman düşüşlerden bahsedebiliriz ama böyle bir durum beklemiyoruz. Küçük yatırımcılar uzun vadeye odaklanmalı, alımı ihtiyacı olanlar almalı. Yılın ilk yarısıyla alakalı yükseliş beklentimiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026