Savaş ortamı yatırım rotasını değiştirdi: Güvenli liman Türkiye'ye akın başladı
16:03, 14/03/2026, Cumartesi

Savaşlar yatırımı Türkiye’ye yöneltti
Gayrimenkul uzmanı Özkan Aydemir, son yıllarda yaşanan bölgesel savaşların yatırımcıları yeniden Türkiye’ye yönelttiğini belirterek Türkiye’nin gayrimenkulde “güvenli liman” konumunu güçlendirdiğini söyledi.
Son yıllarda Türkiye’nin çevresinde yaşanan çatışmaların yatırım tercihlerini etkilediğini söyleyen Özkan Aydemir, özellikle Rusya-Ukrayna Savaşı ile başlayan sürecin yatırımcıların yönünü Türkiye’ye çevirdiğini ifade etti.
Aydemir, bölgede devam eden İran, İsrail ve ABD arasındaki gerilimin de Türkiye’nin güvenli yatırım merkezi olarak öne çıkmasını sağladığını belirtti.

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye’yi tercih etti
Geçmişte Rusya-Ukrayna savaşının ardından iki ülke vatandaşlarının Türkiye’de önemli yatırımlar yaptığını hatırlatan Aydemir, özellikle Antalya ve İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde konut satışlarının arttığını söyledi.
Türkiye’de yabancılara yapılan konut satışlarında Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının uzun süre üst sıralarda yer aldığını belirten Aydemir, İran’daki gelişmelerin ardından benzer bir eğilimin İranlı yatırımcılarda da görülebileceğini ifade etti.
Yurt dışına çıkan yatırımlar yeniden dönebilir
Türkiye’den son yıllarda yurt dışına ciddi miktarda yatırım çıktığını belirten Aydemir, 2025 yılında bu tutarın 3 milyar doların üzerine çıktığını hatırlattı.
Yatırımların önemli kısmının Dubai ve Kıbrıs gibi bölgelere yöneldiğini söyleyen Aydemir, bölgede artan belirsizliklerin yatırımcıları yeniden Türkiye’ye yönlendirebileceğini dile getirdi.

“Türkiye yatırım için güvenli liman”
Orta Doğu’daki gelişmelerin yatırımcı psikolojisini doğrudan etkilediğini belirten Aydemir, Türkiye’nin bu süreçte öne çıkan ülkelerden biri olduğunu vurguladı.
Aydemir, yatırımcıların güvenli bir ortam aradığını belirterek şunları söyledi:
“Türkiye birçok ülkeye kıyasla daha güvenli bir yatırım ortamı sunuyor. Bu nedenle hem yabancı yatırımcıların hem de yurt dışında yatırım yapan vatandaşlarımızın yeniden Türkiye’ye yönelmesi gayrimenkul sektörü için oldukça olumlu bir tablo ortaya çıkarabilir.”
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.