SGK uzmanı Özgür Erdursun’dan emekli ikramiyesi çıkışı: İkramiye bir maaş kadar olmalı

12:02, 28/02/2026, CumartesiG: Güncelleme: 14:08, 28/02/2026, Cumartesi
CategoryZ Raporu
Diğer
SGK uzmanı Özgür Erdursun’dan emekli ikramiyesi çıkışı: İkramiye bir maaş kadar olmalı
Özgür Erdursun’dan emeklilere şoke eden ikramiye açıklaması: 20 bin TL yetmez

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bayram ikramiyelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdursun, ikramiyelerin düşük emekli maaşlarını telafi etmek amacıyla başladığını belirterek, sabit rakam yerine her emekliye kendi maaşı kadar ödeme yapılması gerektiğini savundu.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, gazeteci Bahar Feyzan’ın YouTube kanalında yaptığı açıklamada bayram ikramiyelerinin amacının gözden kaçırıldığını söyledi.

Erdursun, mevcut ikramiye tutarlarının emeklilerin yaşadığı reel gelir kaybını karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti.

2000 ve 2008 düzenlemelerine dikkat çekti

Erdursun, emekli aylığı hesaplama sisteminin 2000 ve 2008 yıllarında değiştiğini ve bu değişikliklerin emekli maaşlarında ciddi değer kaybına yol açtığını belirtti.

2018 yılında yapılan hesaplamalarda, sistem değişikliği nedeniyle emeklilerin adeta iki maaş kaybetmiş durumda olduğunu savunan Erdursun, bayram ikramiyelerinin bu kaybı telafi etmek amacıyla hayata geçirildiğini dile getirdi.

Erdursun’a göre, primlerin değersizleşmesi ve düşük aylık bağlanması nedeniyle emekli maaşları enflasyon oranında artsa bile reel olarak eridi.

“20 bin TL çözüm değil”

Bayram ikramiyesinin 17 bin 510 TL ya da 20 bin TL gibi sabit bir rakam üzerinden belirlenmesinin sorunu çözmeyeceğini ifade eden Erdursun, sistemin kökten değişmesi gerektiğini söyledi.

Erdursun şu değerlendirmede bulundu:

“Aslında olması gereken rakam 20.000 TL de değil. Emekli kaç lira alıyorsa, ikramiyesi de o kadar olmalı. Emekli aylığı 20.000 liraysa 20.000 TL, 30.000 liraysa 30.000 TL, 50.000 liraysa 50.000 TL şeklinde ödenmeli ki sistem nedeniyle düşen ve değer kaybeden aylıklar telafi edilebilsin.”

“Bir tam maaş sistemi uygulanmalı”

Erdursun’a göre en adil model, bayram ikramiyesinin “bir tam maaş” şeklinde kurgulanması. Bu sayede hem düşük aylık alanların kaybı telafi edilebilecek hem de sistem kaynaklı adaletsizlik azaltılabilecek.

Emekli ikramiyelerine ilişkin tartışmalar sürerken, Erdursun’un önerisi kamuoyunda yeni bir tartışma başlattı.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026