Tatil bölgelerinde su fiyatları uçtu: Damacana suyun fiyatını gören şaşkına döndü

20:37, 21/06/2026, PazarG: Güncelleme: 20:40, 21/06/2026, Pazar
CategoryZ Raporu
Diğer
Tatil bölgelerinde su fiyatları uçtu: Damacana suyun fiyatını gören şaşkına döndü

Yaz sıcaklarıyla birlikte artan su tüketimi, fiyatları da yukarı çekti. Büyükşehirlerde damacana su 200 lirayı aşarken, Bodrum, Çeşme ve Marmaris gibi tatil bölgelerinde fiyatlar 250 liraya kadar çıktı.

Yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte su tüketimi yükselirken, vatandaşın cebini zorlayan fiyatlar gündemdeki yerini koruyor. Şebeke suyu faturalarındaki artışın yanı sıra damacana ve pet şişe su fiyatları da özellikle tatil bölgelerinde dikkat çekici seviyelere ulaştı.

Yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte su tüketimi yükselirken, vatandaşın cebini zorlayan fiyatlar gündemdeki yerini koruyor. Şebeke suyu faturalarındaki artışın yanı sıra damacana ve pet şişe su fiyatları da özellikle tatil bölgelerinde dikkat çekici seviyelere ulaştı.

Fiyatlar uçtu

Haziran ayı itibarıyla İstanbul'da konut aboneleri için su ve atık su bedeli ilk kademede 61 lira olarak uygulanıyor. Tüketim miktarı arttıkça birim fiyat da yükselirken, yüksek kullanımda bedel 134 lirayı aşıyor.

Ankara'da ilk kademe tarifesi 54 lira seviyesinde bulunurken, yüksek tüketimde rakam 98 liraya kadar çıkıyor. İzmir'de ise kullanım miktarına göre fiyatlar kademeli olarak artış gösteriyor.

Fiyatlar uçtuHaziran ayı itibarıyla İstanbul'da konut aboneleri için su ve atık su bedeli ilk kademede 61 lira olarak uygulanıyor. Tüketim miktarı arttıkça birim fiyat da yükselirken, yüksek kullanımda bedel 134 lirayı aşıyor.Ankara'da ilk kademe tarifesi 54 lira seviyesinde bulunurken, yüksek tüketimde rakam 98 liraya kadar çıkıyor. İzmir'de ise kullanım miktarına göre fiyatlar kademeli olarak artış gösteriyor.

Damacana su fiyatları 250 liraya dayandı

Şebeke suyuna alternatif olarak tercih edilen damacana su da zamlardan nasibini aldı. İstanbul'da 19 litrelik damacana su fiyatları 150 liradan başlayıp 210 liraya kadar çıkıyor. İadesiz damacanalarda ise rakam 240 lirayı buluyor.

Ankara'da fiyatlar 170-190 lira arasında değişirken, İzmir'de 215 liraya kadar yükseliyor. Damacanası olmayan tüketiciler için ilk alım maliyeti ise depozito dahil 350 liraya yaklaşabiliyor.

Damacana su fiyatları 250 liraya dayandıŞebeke suyuna alternatif olarak tercih edilen damacana su da zamlardan nasibini aldı. İstanbul'da 19 litrelik damacana su fiyatları 150 liradan başlayıp 210 liraya kadar çıkıyor. İadesiz damacanalarda ise rakam 240 lirayı buluyor.Ankara'da fiyatlar 170-190 lira arasında değişirken, İzmir'de 215 liraya kadar yükseliyor. Damacanası olmayan tüketiciler için ilk alım maliyeti ise depozito dahil 350 liraya yaklaşabiliyor.

Tatil bölgelerinde fiyatlar daha da yüksek

Yaz aylarında nüfusun katlandığı Bodrum, Çeşme ve Marmaris gibi turizm merkezlerinde fiyatlar büyükşehirleri geride bıraktı. Bodrum'da damacana su birçok noktada 220 ila 250 lira arasında satılırken, Marmaris ve Çeşme'de de benzer fiyatlar dikkat çekiyor.

Tatil bölgelerinde fiyatlar daha da yüksekYaz aylarında nüfusun katlandığı Bodrum, Çeşme ve Marmaris gibi turizm merkezlerinde fiyatlar büyükşehirleri geride bıraktı. Bodrum'da damacana su birçok noktada 220 ila 250 lira arasında satılırken, Marmaris ve Çeşme'de de benzer fiyatlar dikkat çekiyor.

Pet şişe su da zamlandı

Sadece damacana su değil, pet şişe su fiyatlarında da önemli artış yaşanıyor. Büyükşehirlerde 5 litrelik pet sular 35 ila 75 lira arasında satılırken, tatil bölgelerinde aynı ürünün fiyatı 90 liraya kadar çıkabiliyor.

Pet şişe su da zamlandıSadece damacana su değil, pet şişe su fiyatlarında da önemli artış yaşanıyor. Büyükşehirlerde 5 litrelik pet sular 35 ila 75 lira arasında satılırken, tatil bölgelerinde aynı ürünün fiyatı 90 liraya kadar çıkabiliyor.

Özellikle plajlar, sahil işletmeleri ve turistik noktalarda fiyatların daha da yükseldiği belirtilirken, bazı bölgelerde 1,5 litrelik bir şişe suyun 60 liraya kadar satıldığı ifade ediliyor.

Özellikle plajlar, sahil işletmeleri ve turistik noktalarda fiyatların daha da yükseldiği belirtilirken, bazı bölgelerde 1,5 litrelik bir şişe suyun 60 liraya kadar satıldığı ifade ediliyor.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026