Ticaret Bakanlığı’ndan 81 ilde dev "depozito" operasyonu: Bir Temmuz’u fırsat bilenlere 1.8 milyon TL'ye kadar ceza

17:47, 07/07/2026, Salı
Ticaret Bakanlığı’ndan 81 ilde dev "depozito" operasyonu: Bir Temmuz’u fırsat bilenlere 1.8 milyon TL'ye kadar ceza

Ticaret Bakanlığı ekipleri market ürünlerinde ürün güvenliği, fahiş fiyat ve etiket denetimlerini Kağıthane'de gerçekleştirdi. Denetimlere katılan İstanbul İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe, "İstanbul’da 100 civarında işletmeyi bu anlamda denetledik. Burada tespit ettiğimiz bazı olumsuzluklar var. Bu olumsuzlukları tespit edip Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulumuza gönderdik. Bugün de İstanbul’da 29 ilçede su ve maden suyu fiyat denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Bugün birlikte gezdiğimiz iki işletmede de gördük ki aradaki depozito fiyat farkı 10 liranın üzerindeydi. Bunlarla ilgili tutanaklarımızı tutuyoruz." dedi.

Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından İstanbul Çevre Ajansı’nın 1 Temmuz itibarı ile cam ve plastik şişeleri geri toplamak için ödeme yapmaya başlaması üzerine piyasada satılan şişelenmiş ürünlere yönelik denetim gerçekleştirildi. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin Kağıthane’de gerçekleştirdiği denetime İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe de katıldı.

Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından İstanbul Çevre Ajansı’nın 1 Temmuz itibarı ile cam ve plastik şişeleri geri toplamak için ödeme yapmaya başlaması üzerine piyasada satılan şişelenmiş ürünlere yönelik denetim gerçekleştirildi. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin Kağıthane’de gerçekleştirdiği denetime İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe de katıldı.

Bu kapsamda ekipler, İstanbul'da marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik denetim yaptı. Çok sayıda marketi ziyaret eden ekipler, ürünlerin fahiş fiyatla satılıp satılmadığını kontrol edip, raflardaki etiketle kasa fiyatları arasında fark olup olmadığını inceledi. Yapılan denetimde, marketlerde satışa sürülen ürünlerdeki fiyatlar kontrol edildi. 1 Temmuz öncesindeki ve sonrasındaki fiyatlar karşılaştırıldı. Fiyatlarda usulsüz artış gözlenen ürünlerle ilgili inceleme başlatıldı.

Bu kapsamda ekipler, İstanbul'da marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik denetim yaptı. Çok sayıda marketi ziyaret eden ekipler, ürünlerin fahiş fiyatla satılıp satılmadığını kontrol edip, raflardaki etiketle kasa fiyatları arasında fark olup olmadığını inceledi. Yapılan denetimde, marketlerde satışa sürülen ürünlerdeki fiyatlar kontrol edildi. 1 Temmuz öncesindeki ve sonrasındaki fiyatlar karşılaştırıldı. Fiyatlarda usulsüz artış gözlenen ürünlerle ilgili inceleme başlatıldı.

'Bazı olumsuzluklar var'

Denetimleri yerinde takip eden İstanbul İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe, "İstanbul Çevre Ajansı’nın plastik, cam ve su ürünlerine yönelik hacmine bakılmaksızın 1 Temmuz tarihinden itibaren 1 buçuk lira alım yapılıyor, fakat bunu fırsat bilen bazı işletmelerimizi gelen şikayetler üzerine 2-3 Temmuz tarihlerinden itibaren fiyat etiketlerini değiştirerek 1 buçuk lira yerine 2, 2 buçuk, 3 lira civarında fiyatlamalar yaptıkları şikayetleri gelmişti. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü olarak Sayın Bakanımız ve Sayın Valimizin talimatı doğrultusunda İstanbul’da 100 civarında işletmeyi bu anlamda denetledik. Burada tespit ettiğimiz bazı olumsuzluklar var. Bu olumsuzlukları tespit edip Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulumuza gönderdik. Bugün de İstanbul’da 29 ilçede su ve maden suyu fiyat denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Bugün birlikte gezdiğimiz iki işletmede de gördük ki aradaki depozito fiyat farkı 10 liranın üzerindeydi. Bunlarla ilgili tutanaklarımızı tutuyoruz. Bakanlığımıza idari işlem yapılmak üzere gönderiyoruz. Bu cezai işlemler 180 bin liradan başlayıp 1 milyon 800 bin liraya kadar idari yaptırım uygulanıyor. Şu anda Sayın Bakanımızın talimatıyla 81 ilimizde bu denetimler gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlarımızın ekonomik refahını korumak bu denetimlerimize devam edeceğiz" dedi.

'Bazı olumsuzluklar var'Denetimleri yerinde takip eden İstanbul İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe, "İstanbul Çevre Ajansı’nın plastik, cam ve su ürünlerine yönelik hacmine bakılmaksızın 1 Temmuz tarihinden itibaren 1 buçuk lira alım yapılıyor, fakat bunu fırsat bilen bazı işletmelerimizi gelen şikayetler üzerine 2-3 Temmuz tarihlerinden itibaren fiyat etiketlerini değiştirerek 1 buçuk lira yerine 2, 2 buçuk, 3 lira civarında fiyatlamalar yaptıkları şikayetleri gelmişti. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü olarak Sayın Bakanımız ve Sayın Valimizin talimatı doğrultusunda İstanbul’da 100 civarında işletmeyi bu anlamda denetledik. Burada tespit ettiğimiz bazı olumsuzluklar var. Bu olumsuzlukları tespit edip Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulumuza gönderdik. Bugün de İstanbul’da 29 ilçede su ve maden suyu fiyat denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Bugün birlikte gezdiğimiz iki işletmede de gördük ki aradaki depozito fiyat farkı 10 liranın üzerindeydi. Bunlarla ilgili tutanaklarımızı tutuyoruz. Bakanlığımıza idari işlem yapılmak üzere gönderiyoruz. Bu cezai işlemler 180 bin liradan başlayıp 1 milyon 800 bin liraya kadar idari yaptırım uygulanıyor. Şu anda Sayın Bakanımızın talimatıyla 81 ilimizde bu denetimler gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlarımızın ekonomik refahını korumak bu denetimlerimize devam edeceğiz" dedi.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026