Gergerlioğlu FETÖ’cü mü PKK’lı mı?Adını sen koy

 Bir yalan makinesi olan Gergerlioğlu, artık TBMM çatısı altında yalanlarını yayamayacak. FETÖ ve PKK’nın kullanışlı elemanı olamayacak. Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu’na kaçak FETÖ’cülerin desteği de gecikmedi. Firari Tarık Toros, Ahmet Dönmez, Akın İpek, Emre Uslu, Said Sefa, PKK imamı Bahattin Karataş, Örgütün eski ABD “imamı” İsmail Nazlı destek verenlerden bazıları. HDP’yi arayarak destek sunan Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Ekrem İmamoğlu, her zaman olduğu gibi yine Türkiye karşıtlığında buluştu.
Bir yalan makinesi olan Gergerlioğlu, artık TBMM çatısı altında yalanlarını yayamayacak. FETÖ ve PKK’nın kullanışlı elemanı olamayacak. Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu’na kaçak FETÖ’cülerin desteği de gecikmedi. Firari Tarık Toros, Ahmet Dönmez, Akın İpek, Emre Uslu, Said Sefa, PKK imamı Bahattin Karataş, Örgütün eski ABD “imamı” İsmail Nazlı destek verenlerden bazıları. HDP’yi arayarak destek sunan Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Ekrem İmamoğlu, her zaman olduğu gibi yine Türkiye karşıtlığında buluştu.

Terör örgütü propagandası yapmaktan hapis cezasına çarptırıldı. Cezası onandıktan sonra vekilliği düşürüldü. Ömer Faruk Gergerlioğlu deyince insan haklarına duyarlı birisini düşünüyorsunuz ama o son yıllarda sadece FETÖ’cü ve PKK’lıların haklarına duyarlı oldu. Üstelik duyar yaptığı neredeyse tüm haberler yalan çıktı. Gergerlioğlu’nun AK Parti’den aday adayı olduğu, ama aday gösterilmediği 2011 yılı sonrası karnesini ortaya koyduk. FETÖ’cü demeyelim, PKK’lı demeyelim, peki ne diyelim kendisine? İyisi mi okuduktan sonra siz koyun adını.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Cezası onandıktan sonra tezkeresinin okunmasının ardından milletvekilliği de düştü, ancak 4 gün boyunca meclisi terk etmedi. Bekleyişi sırasında TBMM koridorlarında terör örgütü lehine slogan atarak terör örgütü propagandası yapması dolayısıyla hakkında soruşturma başlatılan Gergerlioğlu, gözaltına alındı, ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakıldı. Muhalif kesimin kullanışlı elemanı, HDP’nin FETÖ kontenjanından vekili Gergerlioğlu’nun derdi gerçekten hak aramak mıydı? Doğrusu son yıllardaki aradığı haklara bakıldığında, bunun böyle olmadığını gözlemlemek zor değil.

 HDP’nin FETÖ kontenjanından vekili Gergerlioğlu’nun derdi gerçekten hak aramak mıydı?
HDP’nin FETÖ kontenjanından vekili Gergerlioğlu’nun derdi gerçekten hak aramak mıydı?

Bundan 55 yıl önce Isparta’nın Karaağaç ilçesinde Muhittin ve Nebihe’nin 7 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bursa İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Göğüs hastalıkları ve Tüberküloz uzmanı olan Gergerlioğlu’nun insan hakları aktivistliğine soyunması MAZLUMDER’le başlar. 2003 yılında Kocaeli Şube Başkanı, 2007 yılında ise genel başkanlık görevine gelerek, 2009 yılına kadar bu görevi sürdürür.

AK parti’den aday adayı

Gergerlioğlu dindar bir ailede doğmuş, dini hassasiyetleri olan bir insandır. Bunu defalarca kez verdiği röportajlarda belirtiyor. 2018 yılında HDP’den aday olması, herkesi bu yüzden şaşırtmıştı. Oysa daha 2011 seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olmuş, ancak aday gösterilmemişti. Ne olduysa bu süreçten sonra oldu ve makama ulaşamayan birçokları gibi farklı arayışlar içine girdi. Kişinin menfaate yönelik kuyruk acısı olunca, FETÖ, PKK gibi terör örgütlerinin bu gibi insanlara ulaşması da hiç de zor değil. İş ki bu teklifler karşısında millî durasın. Fakat Gergerlioğlu’nun insan hakları aktivistliği bu aşamada bir değişikliğe uğradı. Şimdilerde nerede bir terörist varsa onun hakkını arama girişimi işte böyle bir sürecin sonunda geldi.

Terörist hak arama listesi

17-25 Aralık’tan sonra Gergerlioğlu artık FETÖ’nün kullanışlı bir ekipmanı. Nerede bir FETÖ’cü meselesi olsa Gergerlioğlu orada oldu. 2018’den sonra HDP’den milletvekili adayı olduğunda ‘terörist hak arama’ listesine PKK da dâhil olmakta gecikmedi. Katıldığı bir programda sunucunun “PKK’yı bir terör örgütü olarak niteliyor musunuz” sorusuna “Bir terör varsa, devlet de PKK da terör estiriyor” cevabını verdi. Kırk yıllık PKK’lı bile kendini böyle açıktan savunamazken, yaşananların terör değil ‘kavga’ olduğunu söyledi.

2018’den sonra HDP’den milletvekili adayı olduğunda ‘terörist hak arama’ listesine PKK da dâhil olmakta gecikmedi.
2018’den sonra HDP’den milletvekili adayı olduğunda ‘terörist hak arama’ listesine PKK da dâhil olmakta gecikmedi.

Gergerlioğlu’na göre askerlerimizi şehid eden, kundaktaki bebekleri öldüren PKK, aslında bir terör örgütü değil, çiçek böcekti. 2019’da Türkiye’nin PKK-PYD’ye karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili olarak, "Kan Pınarı" olacak tehdidini savuran yine aynı Gergerlioğlu’ydu.

Kamu görevinden ihraç

Gergerlioğlu HDP’den milletvekili olmadan önce de PKK’ya yeşil ışık yakarak kendisini ortaya koymuştu. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından, PKK Hakkari’de 9 Ekim 2016 tarihinde alçak bir saldırı düzenledi. O saldırıda çekilen bir fotoğrafı paylaşan Gergerlioğlu, "Bu fotoğrafa bakıp niye bu savaşın bitirip tüketmekten başka anlamı olmadığını anlarsınız. Analar aynı, bayraklar farklı!, Ölünce farkımız kalmıyor birbirimizden, Çocuklarımızın tabutu yan yana duracağına, dirisi yan yana dursun, eşitçe, kardeşçe ve omuz omuza!" ifadelerini kullanarak, fotoğrafta bulunan PKK terör örgütünün paçavrasını meşrulaştırdı.

Gergerlioğlu o dönemde Kocaeli Devlet Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları doktoruydu. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı bu paylaşımı suç delili olarak gösterdi. Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin açtığı soruşturma kapsamında valilik tarafından kamu görevinden açığa alındı. 6 Ocak 2017 tarihinde de ihraç edildi.

FETÖ’nün yönlendirdiği vekiller

Hatırlarsanız Gergerlioğlu, 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün kritik isimlerinin yakalanması halinde verecekleri çok kritik mahrem bilgi nedeniyle kaçırıldığını iddia ederek, ortalığı ayağa kaldırmaya çalışmıştı. Yasin Ugan, Özgür Kaya, Gökhan Türkmen, Erkan Irmak ve Salim Zeybek gibi MİT mensuplarının mahrem imamlarının ortadan kaybolduğunu iddia etmişti. Kimisinin gaybubet evlerinde âlem yaptığı ortaya çıkan şahıslarla ilgili kamuoyu oluşturmak için eşlerini konuşturdu, her türlü algı operasyonlarına imza attı.

Gergerlioğlu’nun isim verdiği ve eşi üzerinden ajitasyon yaptığı Salim Zeybek, yakalandıktan sonra ifadesinde bütün tezgahı gözler önüne serdi. FETÖ’nün MİT mahrem yapılanmasının en önemli isimlerinden biri olan Zeybek: "Örgüt tarafından kendisinden haber alınamayan kişilerin ailelerinin milletvekillerine yönlendirildiğini, bu kapsamda özellikle Ömer Faruk Gergerlioğlu ve adını anımsayamadığım MST kısaltmasıyla internet üzerinden yayınlar yapan CHP milletvekiline (Sezgin Tanrıkulu) sıkça gidildiğini biliyorum" diyerek Gergerlioğlu’nun kaçırıldığını öne sürdüğü isimler hakkında bilgiler verdi.

Gergerlioğlu’nun kaçırılan ‘adam’ları

Gergerlioğlu'nun siyah minübüslerle kaçırıldığını iddia ettiği isimlerden biri Sunay Elmas’tı. Salim Zeybek, ifadesinde, Osman kod adlı Sunay Elmas ile 2010-2011 yıllarında MİT mahreme trasfer olduğunu, Elmas'ın 2013 ortalarında kendisinden ses kayıt cihazı (uzaktan wifi üzerinden internete bağlanabilmek için kullanılan dinleme cihazları) istediğini, ancak bunu ne maksatlı kullandığını bilmediğini kaydetti. Zeybek, "Elmas'ın birimin bilgi-belge anlamında kasası olduğunu biliyorum. Teşkilat içerisinden temsilcilerce elde edilen bilgi ve belgeler Sunay Elmas'a verilirdi" dedi.

  • Zeybek, Elmas'ın kaçırıldığı iddialarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “2016 Ocak ayının sonunda Sunay'ın birkaç gündür evine gitmediğine ilişkin bir mesaj yayıldı. Aileye örgütle iltisaklı bir avukat (Hasan Hüseyin Tanrıverdi) ayarlandı. Örgüt tarafından Sunay'ın eşine kaçırma olayını MİT'in yaptığını söyleyen bir mail atıldı. Bu maili emniyet birimine attırdığımızı hatırlıyorum. Sunay'ın eşi ve avukatı beraberce MİT yerleşkesine gidip konu hakkında bilgi almak istediler ancak muhatap bulamadılar ve burada öyle birisi yok denilerek geri çevrildiler."

17-25 Aralık sürecinde işler zora girince örgütün rahatlamak için medya yönlendirilmesiyle kamuoyu oluşturulacak malzeme peşine düşüldüğünde, Rıza Zarrab hakkında bilgiler aktaran kişinin de Gergerlioğlu’nun ‘adamı’ Sunay Elmas olduğunu Zeybek’in ifadelerinden öğrenmiş olduk.

Gaybubet evleri ondan sorulur

Yasin Ugan da Gergerlioğlu’nun kaçırıldığını iddia ettiği isimlerden. Ugan’ın örgüt içi önemi konusunda Salim Zeybek çarpıcı ifadeler kullanmıştı: “Bülent Bişer’in mason localarında yapılanmaya yönelik çalışma içinde olduğu dönemde ona yardımcı olarak kaydırıldığını düşünüyorum. Yasin Ugan 2017 yılında Bülent Bişer’in ‘yurt içinde elde veri kalmasın’ talimatı üzerine bizlerde bulunan USB’leri toplayıp yurt dışına gönderdi.”

Kırmızı bültenle aranan firari FETÖ'cülerle çevirim içi toplantıya katıldığını yakalandığı için gizleyemeyen Ömer Faruk Gergerlioğlu,
Kırmızı bültenle aranan firari FETÖ'cülerle çevirim içi toplantıya katıldığını yakalandığı için gizleyemeyen Ömer Faruk Gergerlioğlu,

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in en güvendiği mahrem imamlardan olan ve 40 yıl 3 ay 35 gün hapis cezasına çarptırılan Yasin Ugan da ifadesinde, 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki süreçte örgütte gerçekleştirilen 'siyasi yönlendirme' yöntemini deşifre etmişti. Ugan, sıkıntısı olanların, şifreli programlar üzerinden CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na gidilmesi talimatı aldıklarını itiraf etti.

Gergerlioğlu’nun ilgi alanına giren mahrem imamlardan bir diğer isim Özgür Kaya. Salim Zeybek, “Şike davası/operasyonları olmadan birkaç ay önce Murat Karabulut'un ‘Fenerbahçe'ye büyük operasyon olacak, yönetime el konulacak’ dediğini Özgür Kaya'dan duymuştum. Kendisinin bir dönem Erzurum bölgesinden sorumlu, daha sonra da koruma, güvenlik, birim içi personel ve izdivaç işlerinden sorumlu temsilci olarak MİT mahrem yapısı içerisinde yer aldığını biliyorum. 2017-2019 döneminde tutuklu ve gaybubette olanların yakınlarına iletilecek para işleriyle ilgilendiğini biliyorum” açıklamalarında bulundu.

Diyarbakır annelerine uğramadı

FETÖ’nün 15 Temmuz’dan sonra açıkça operasyon yapamadığı, ancak muhalefet yapan birilerini kullanarak işlerini yürüttüğü bir gerçek. Bu ağın içine giren Gergerlioğlu’nun hakkını aradığı kişilere baktığımızda, ya FETÖ’cü ya PKK’lı çıktı. Herkesin hakkını savunma pozları kesen Gergerlioğlu, HDP il binasının önünde bir seneden fazladır oturma eylemi yapan, çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin yanına bir kere bile uğramadı. Ama hapisteki FETÖ’cülerin savunmasını yapmaktan bir gün bile geri durmadı. FETÖ ne zaman köşeye sıkışsa devreye girdi.

HDP il binasının önünde bir seneden fazladır oturma eylemi yapan, çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin yanına bir kere bile uğramadı.
HDP il binasının önünde bir seneden fazladır oturma eylemi yapan, çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin yanına bir kere bile uğramadı.

Kırmızı bültenle aranan firari FETÖ'cülerle çevirim içi toplantıya katıldığını yakalandığı için gizleyemeyen Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Evet, katıldım. Görüşlerimi beyan edeceğim her medya organına katılırım, başkasının varlığı beni ilgilendirmez. Görüşümü söylerim" diye kendini savundu. Her medya organı dediği mecra da ABD’de kaçak bulunan FETÖ’cülerin kurduğu “Advocates of Silenced Turkey” (Susturulmuş Türkiye’nin Savunucuları) isimli kanal.

Toplantıya, FETÖ elebaşı Gülen'in "mânevi oğlu" basketbolcu Enes Kanter, FETÖ'nün kapatılan yayın organı Zaman'ın eski yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici, 17/25 Aralık Darbe Girişimi'nin savunucusu FETÖ'cü Arzu Yıldız, gibi kırmızı bültenle aranan firari isimler katıldı. PKK sempatizanlığı ile bilinen Ukraynalı Profesör Eugene Chudnovsky de katılımcılar arasındaydı. HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bu isimlerle hangi görüşlerini paylaştığı merak konusu.

FETÖ’cüleri mağdur göstermek için bin yalan

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne, FETÖ'nün Dışişleri Bakanlığı yapılanmasına yönelik operasyon yaptığı için işkence iftirasını ilk atan isimlerden biri de Gergerlioğlu'ydu. Kaçak FETÖ’cü Emre Uslu ile birlikte “Batman’da bir MİT’çinin Ayşe Arslanoğlu isimli kadına tecavüz ettiği, kadının mektup bırakarak intihar ettiği” iddiasını da mektup ve fotoğrafı da yayınlayarak yayan yine Gergerlioğlu’ydu. Fakat Batman Valiliği Batman’da bu isimde biri olmadığı gibi, böyle bir intihar vakasının yaşanmadığını açıkladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne, FETÖ'nün Dışişleri Bakanlığı yapılanmasına yönelik operasyon yaptığı için işkence iftirasını ilk atan isimlerden biri de Gergerlioğlu'ydu.
Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne, FETÖ'nün Dışişleri Bakanlığı yapılanmasına yönelik operasyon yaptığı için işkence iftirasını ilk atan isimlerden biri de Gergerlioğlu'ydu.

31 Mart 2019’da Uşak merkezli olarak FETÖ operasyonu yapıldığında, abla örgütlenmesinden 28 kişi gözaltına alınmıştı. FETÖ'cüleri mağdur göstermek için didinen Ömer Faruk Gergerlioğlu, aradan bir yıl geçtikten sonra “Çıplak arama yapıldı” yalanını ortaya attı. Uşak Valisi Funda Kocabıyık bir açıklama yaparak aradan geçen bir yılda ne avukat görüşmelerinde böyle bir iddianın dile getirildiğini ne de bugüne kadar bir şikâyet olduğunu söyleyerek iddiayı o günlere ait güvenlik kamerası görüntüleriyle yalanladı. Uşak’tan sonuç alamayan Gergerlioğlu bu kez İzmir’deki Boğaziçi protestolarında gözaltına alınanlara çıplak arama yapıldığını iddia etti, İzmir Valiliği tarafından kanıtlarıyla bu iddia da çürütüldü.

Yalancının mumu

Resmi kaynaklardan belgeleriyle çürütülen Gergerlioğlu yalanlarından bazıları:

  • * Çocuğu kuvözde olan lohusa kadın gözaltına alındı
  • * Kürtçe türkü söylediği için öldürüldü
  • * Annesiyle Kürtçe konuşmak için kalabalıktan uzaklaşmak zorunda kaldı
  • *155’i arayıp polisi şikâyet eden vatandaş ters kelepçe ile gözaltına alındı
  • *Çıplak arama yapıldı
  • * İşkence yapıldı
  • *Adam kaçırıldı
  • * MİT’çinin olmayan bir kadına tecavüzü

Adını sen koy

Bir yalan makinesi olan Gergerlioğlu, artık TBMM çatısı altında yalanlarını yayamayacak. FETÖ ve PKK’nın kullanışlı elemanı olamayacak. Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu’na kaçak FETÖ’cülerin desteği de gecikmedi. Firari Tarık Toros, Ahmet Dönmez, Akın İpek, Emre Uslu, Said Sefa, PKK imamı Bahattin Karataş, Örgütün eski ABD “imamı” İsmail Nazlı destek verenlerden bazıları. HDP’yi arayarak destek sunan Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Ekrem İmamoğlu, her zaman olduğu gibi yine Türkiye karşıtlığında buluştu.

Bir yalan makinesi olan Gergerlioğlu, artık TBMM çatısı altında yalanlarını yayamayacak.
Bir yalan makinesi olan Gergerlioğlu, artık TBMM çatısı altında yalanlarını yayamayacak.

Son yılların en büyük algı propagandası, bir kişiye “FETÖ’cü” demenin sulandırılması. Bir örgüte çalışan, onun hesabını kitabını koruyan, onun ağzıyla konuşan kişi, o örgütle birliktedir. Bu tür örgütlere resmi olarak kayıt yaptırıp giriş yapılmıyor zaten. Terör örgütlerine hizmet etmenin bin türlü yolu var. Bütün bu bilgiler eşliğinde Ömer Faruk Gergerlioğlu’na FETÖ’cü demeyelim, PKK’lı demeyelim de ne diyelim? Rica etsek adını siz koyar mısınız?