09:46, 08/07/2026, Çarşamba
Adana'da yaya geçidindeki kazanın görüntüsü ortaya çıktı: Minibüs sürücüsü yakalandı
Adana'nın Seyhan ilçesinde yaya geçidinden yolun karşısına geçmek isterken yolcu minibüsünün çarptığı 22 yaşındaki Ümmi Elsun hastanede hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerinden kaçan minibüs sürücüsü emniyet güçlerince yakalanarak gözaltına alındı. Feci kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ise soruşturma dosyasına girdi.
Adana'da yaya güvenliğini hiçe sayan feci bir trafik kazası meydana geldi. Seyhan ilçesine bağlı Sümer Mahallesi Baraj Caddesi üzerinde, saat 11.00 sıralarında yaşanan olayda, yolun karşısına geçiş yapmak için yaya geçidini kullanan 22 yaşındaki Ümmi Elsun'a hızla gelen bir minibüs çarptı. Çarpmanın şiddetiyle asfalt zemine savrulan genç kız ağır yaralanırken, kazaya neden olan sürücü olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Sürücü çarptıktan sonra kaçtı
Kaza anına ilişkin ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri, trajedinin boyutunu gözler önüne serdi. Kayıtlarda, Ümmi Elsun’un kurallara uygun şekilde yaya geçidinden yürüdüğü sırada 01 M 0568 plakalı minibüsün genç kıza hızla çarptığı anlar yer aldı. Direksiyon başındaki Mehmet T.'nin çarpmanın ardından aracını durdurup kısa bir süre beklediği, ancak daha sonra yaralıya müdahale etmek yerine hızla olay yerinden uzaklaştığı belirlendi.

Hastanede yapılan müdahaleler yetersiz kaldı
Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, ağır yaralanan Elsun’a ilk müdahaleyi cadde üzerinde gerçekleştirdi. Ambulansla hemen Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kız, doktorların yoğun çabasına ve tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Genç yaşta hayatını kaybeden Elsun'un vefatı yakınlarını yasa boğdu.
Kaçan minibüs şoförü yakalandı
Olayın ardından geniş çaplı bir araştırma başlatan Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçan sürücünün kimliğini kısa sürede tespit etti. Düzenlenen operasyonla yakalanan minibüs şoförü Mehmet T. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Kazayla ilgili adli makamlarca başlatılan geniş kapsamlı inceleme ve sürücünün emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Jurnal.ist
Gaziantep'teki pitbull saldırısında emsal karar: Mahkeme köpekleri 'silah' saydı

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.