10:03, 08/07/2026, Çarşamba
Tekirdağ'da engelli çocuğun köpeğine otomobil çarptı, o anlar kamerada
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, mahallelinin ve engelli bir çocuğun en yakın dostu olan Yumak adlı köpek, bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kazaya karışan sürücünün tedavi masraflarını üstleneceğine dair söz verip ortadan kaybolması aileyi mağdur etti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çaresiz kalan aile, tam altı yıldır büyük bir sevgiyle baktıkları can dostlarını belediyeye ait hayvan bakımevine bırakmak zorunda kaldı.
Marmara Bölgesi'nin kalabalık ilçelerinden biri olan Tekirdağ Çorlu'da, Nusratiye Mahallesi sakinlerini derinden üzen bir trafik kazası yaşandı. Bölge halkının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Yumak isimli köpek, sokakta gezindiği sırada hızla gelen bir aracın hedefi oldu. Çarpmanın etkisiyle savrularak yaralanan talihsiz hayvan, acı içinde kıvranırken, kazaya sebep olan sürücü ise ilk etapta olay yerinden uzaklaştı. Maddi durumu yetersiz olan aile, yaralı köpeklerinin veteriner masraflarını karşılayamayınca son derece zor bir karar vermek durumunda kaldı.

Sürücü verdiği sözü tutmadı
Olayın ardından kısa süreli bir kaçış yaşayan araç sürücüsü, ilerleyen saatlerde hayvanın sahibi Yusuf Yılmaz ile iletişime geçti. Telefondaki görüşmede köpeğin tüm klinik masraflarını karşılayacağını beyan eden sürücü, bu vaadinin ardından adeta sırra kadem bastı. Aile, hem maddi sıkıntılar hem de sürücünün duyarsızlığı karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Çaresiz kalan Yusuf Yılmaz, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı: "Yaralanan köpeğimiz Yumak, engelli evladımın neşe kaynağıydı. Mahallenin de maskotu gibiydi. Şu an maalesef masraflarını karşılayamadığımız için barınağa teslim etmek zorunda kaldık"
Engelli çocuğun en yakın arkadaşıydı
Yumak'ın sadece bir evcil hayvan değil, aynı zamanda özel gereksinimli bir çocuğun en büyük destekçisi olduğu da bu üzücü olayla ortaya çıktı. Ailenin tam altı yıldır gözü gibi baktığı köpeğin, Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi'ne bırakılması evde büyük bir hüznü beraberinde getirdi. Sürücünün sorumsuzluğuna tepki gösteren Yılmaz, duruma isyan ederek açıklamasını şöyle sürdürdü: "6 yıldır baktığımız köpeğimiz ve mahallenin de maskotu olarak bilinen Yumak, gezintiye diye çıkıyor. Yoldan geçen bir araba çarparak savurmuş, sürüklenmiş ve yaralı halde bulduk. Çok üzüldük. Engelli evladımın neşe kaynağıydı. Araba sahibi çarptıktan 2 saat sonra bana ulaştı. Neyse masraflarını karşılayacağını söyledi. Fakat aradan 1 hafta geçti, arayıp sormadı. Allah'a havale ediyorum"
Tedavisi barınakta devam edecek
Kazanın ardından ailenin mecburi kararıyla kuruma teslim edilen Yumak'ın tedavisi artık belediye veterinerleri tarafından yürütülüyor. Mahalle sakinleri ise yıllardır sokaklarında neşeyle koşturan sevimli köpeklerinin bir an önce sağlığına kavuşmasını umut ediyor. Kazaya karışan aracın sürücüsüne yönelik herhangi bir idari işlemin yapılıp yapılmadığı ise henüz netlik kazanmadı.

Jurnal.ist
Adana'da yaya geçidindeki kazanın görüntüsü ortaya çıktı: Minibüs sürücüsü yakalandı

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.