Askeri birliklerin taşınmasına başlandı
15:42, 22/08/2016, PazartesiG: Güncelleme: 15:49, 22/08/2016, Pazartesi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan karar doğrultusunda şehir içindeki askeri birliklerin taşınma işlemleri başladı.

Ankara'daki 28. Mekanize Piyade Tugayı'nın Çankırı'ya, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı'nın Isparta'ya, Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nın Şereflikoçhisar'a taşınmasına karar verildi.

İstanbul'da bulunan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığının da Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Ulaş mevkisine taşınacağı öğrenildi.

Taşınma işlemleri kapsamında, Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığından ilk etapta 4 zırhlı personel taşıyıcı ve 4 tank, 6 çekici üzerinde Şereflikoçhisar'a gönderildi. 28. Mekanize Piyade Tugayından da 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcı, 6 çekiciyle Çankırı'ya intikal ettirildi.
Reklam

İstanbul'da bulunan 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığı'ndan ise 6 tank çekicilerle Tekirdağ'a gönderildi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri birliklerin taşınması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatları olduğunu, konuyu Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile değerlendirdiklerini ve 15 Eylül'e kadar zırhlı araçların İstanbul ve Ankara'dan, belirlenen yerlere taşınma sürecini tamamlayacaklarını söylemişti.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.