Rekor ceza kesildi: Sahte zeytinyağı ve bal satan depoya baskın düzenlendi

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bir depoya düzenlenen operasyonda tağşiş bal, zeytinyağı ve zeytin ele geçirildi. Depo sahibine 1,8 milyon TL’yi aşan idari para cezası kesildi.
Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, piyasaya sürülmeye hazır tağşiş gıda ürünleri ele geçirildi. Sultanhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla bir depoya baskın düzenlendi.

Yapılan aramalarda, zeytinyağı dolumunda kullanılan binlerce teneke, 102 kilogram bal ve 40 kilogram zeytin bulundu. Ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu tespit edildi.
Depoda tağşiş ürünler bulundu
Operasyon kapsamında özellikle sahte veya içeriği değiştirilmiş ürünlerin piyasaya sürülmeye hazırlandığı belirlendi. Depoda bulunan zeytinyağı tenekelerinin dolum amacıyla kullanıldığı ortaya çıktı.

Ağır para cezası uygulandı
Depo sahibi B.K. hakkında işlem yapılırken, 5996 sayılı 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 1 milyon 834 bin 650 TL idari para cezası kesildi. Ele geçirilen tüm ürünlere el konuldu.

Soruşturma sürüyor
Yetkililer, gıda güvenliğini tehdit eden bu tür girişimlere karşı denetimlerin artırılarak devam edeceğini belirtirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.