Beykoz Belediyesi'ne rüşvet soruşturması: Alaattin Köseler hakkında bir tutuklama kararı daha

Beykoz Belediyesi'ne yönelik imar yolsuzluğu, irtikap ve rüşvet soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Farklı bir dosya kapsamında tutuklu bulunan ve belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Alaattin Köseler, bu kez "rüşvet alma" ve "icbar suretiyle irtikap" suçlamalarıyla yeniden tutuklandı.
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın imar yolsuzluğu, irtikap ve rüşvet iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Farklı bir dosya kapsamında tutuklu yargılanan ve Beykoz Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Alaattin Köseler hakkında bu kez de yeni suçlamalar nedeniyle tutuklama kararı verildi.
Etkin pişmanlık ifadeleri dosyaya girdi
Soruşturma kapsamında müşteki beyanlarının yanı sıra, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifade veren dönemin Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş'ün anlatımları da dosyaya dahil edildi. Bu kapsamda dönemin Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ile Yapı Kontrol ve İmar Müdürü Ali Cihan Sakman hakkında "rüşvet alma" ve "icbar suretiyle irtikap" suçlarından işlem başlatıldı.
Hakimlik tutuklama kararı verdi
Savcılık işlemlerinin ardından Alaattin Köseler ve Ali Cihan Sakman, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, her iki şüpheli hakkında da üzerlerine atılı suçlardan tutuklama kararı verdi.
Bir şüpheli hakkında yakalama kararı
Soruşturma kapsamında adı geçen şüphelilerden Levent Özdinç hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.