Bursa'da anne leyleğin yavrularını güneşten koruma çabası yürekleri ısıttı
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir caminin kubbesine yuva yapan leylek çiftinin yavruları dünyaya geldi. Sıcak havalarda yavrularını güneşin yakıcı etkisinden korumak için kanatlarını şemsiye gibi açan anne leyleğin o fedakar anları görenleri duygulandırdı.
Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi'nde, mahalle sakinlerinin adeta neşe kaynağı olan leylek çiftinin yuvasında bugünlerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Caminin kubbesine kurdukları yuvada baharın habercisi olarak bilinen leyleklerin yavruları yumurtadan çıktı. Yuvanın içindeki hareketlilik ve yeni doğan yavrular, bölge halkının ve görenlerin yüzünü güldürmeyi başardı.
Anne leylek yavrularına kanatlarıyla siper oldu
Yumurtalarından yeni çıkan minik yavrularını büyük bir özen ve şefkatle büyüten anne leylek, havaların ısınmasıyla birlikte dikkat çeken bir fedakarlık örneği sergiledi. Sıcaklığın ve güneşin etkisini iyice artırdığı saatlerde anne leylek, yuvadaki yavrularının üzerine kanatlarını sonuna kadar açtı. Adeta canlı bir şemsiye görevi görerek yavrularını güneşin yakıcı ışınlarından korumaya çalışan anne leylek, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Mahalle sakinleri leylek ailesini heyecanla takip ediyor
"Anne yüreği sadece insanlarda değil, hayvanlarda da aynı fedakarlıkla atıyor" dedirten bu muhteşem anlar, doğanın en saf ve etkileyici yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Anne leyleğin yavrularına gölge olmak için uzun süre kanatlarını açık tutması kameralara yansırken, her yıl aynı cami kubbesine gelerek yuva kuran leyleklerin bu yıl da mahallelerini seçmesinden dolayı büyük mutluluk duyan vatandaşlar, yavruların sağlıklı bir şekilde büyüme sürecini heyecanla beklediklerini dile getirdi.
Reklam


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.