https://img.piri.net/piri/upload/3/2026/6/4/b01fcfec-gayrettepe-metrosunda-yankesicilik-yapan-iki-kisi-tutuklandi.webp
10:17, 04/06/2026, PerşembeG: Güncelleme: 10:17, 04/06/2026, Perşembe

Gayrettepe metrosunda yankesicilik yapan iki kişi tutuklandı

İstanbul'un en işlek toplu taşıma ağlarından M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Gayrettepe istasyonunda 24 Mayıs tarihinde bir yolcunun cep telefonunu çalan iki zanlı emniyet güçlerince yakalandı. Yankesicilik yöntemiyle gerçekleştirdikleri hırsızlığın ardından güvenlik kameralarından kimlikleri tespit edilen şüpheliler, çaldıkları cihazla birlikte gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

İstanbul Şişli'deki Gayrettepe metro istasyonunda 24 Mayıs'ta meydana gelen hırsızlık olayı, toplu taşımadaki güvenlik önlemleri sayesinde kısa sürede aydınlatıldı. M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman metro hattında seyahat eden bir yolcunun yanına yaklaşan S.G. ve İ.R. isimli şüpheliler, yankesicilik yöntemiyle vatandaşın cep telefonunu çaldı. Durumu son anda fark eden mağdur yolcu, hırsızların peşinden koşarak onları yakalamaya çalışsa da şüpheliler kalabalıktan faydalanarak istasyondan kaçmayı başardı.

Kamera kayıtları hırsızları ele verdi

Olayın ardından vakit kaybetmeden en yakın polis merkezine giden mağdur vatandaş, telefonunun çalındığını belirterek şikayetçi oldu. İhbar üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, günde yüz binlerce kişinin kullandığı istasyondaki güvenlik kamerası görüntülerini detaylı bir incelemeye aldı. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda, hırsızlık olayını gerçekleştiren S.G. ve İ.R.'nin kimlikleri kısa sürede tespit edildi.

Çalınan cep telefonu ile kıskıvrak yakalandılar

Kimlik tespitinin ardından operasyon için düğmeye basan polis ekipleri, belirlenen adreslere düzenledikleri operasyonla iki şüpheliyi çaldıkları cep telefonuyla birlikte gözaltına aldı. Emniyet merkezine götürülen zanlılar, buradaki yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan iki yankesici, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, ele geçirilen cep telefonu ise sahibine teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

Bursa'da elektrikli scooter ile tehlikeli aile yolculuğu kamerada
Jurnal.ist
Bursa'da elektrikli scooter ile tehlikeli aile yolculuğu kamerada

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026