Polonya Cumhurbaşkanı Karol Nawrocki Ankara'da törenle karşılandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi bir temas kapsamında gelen Polonya Cumhurbaşkanı Karol Nawrocki'yi Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen devlet töreniyle ağırladı. İkili ilişkilerin ele alınacağı kritik görüşme öncesindeki resmi karşılamada üst düzey heyetler de hazır bulundu. İki liderin baş başa görüşmesinin ardından kameralar karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor.
Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik temaslar kapsamında başkent Ankara önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için ülkeye gelen Polonya Cumhurbaşkanı Karol Nawrocki'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen devlet töreniyle kabul etti. Konuk devlet başkanının makam aracına protokol kapısına kadar atlı süvari birlikleri eşlik ederken, Erdoğan mevkidaşını Külliye'nin ana girişinde bizzat karşıladı.
Tarihi detaylarla görkemli karşılama
İki liderin tören alanındaki yerlerini almasının ardından, diplomatik kurallar gereği 21 pare top atışı yapıldı ve her iki ülkenin milli marşları çalındı. Polonya lideri Nawrocki, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe olarak "Merhaba asker" diyerek selamladı. Gerçekleşen bu resmi törende, tarihte kurulmuş 16 büyük Türk devletini temsil eden bayraklar ve o dönemin askeri kıyafetlerini giymiş askerler de alandaki yerini aldı.

Görüşme sonrası ortak açıklama bekleniyor
Törenin ardından Erdoğan ve Nawrocki, merdivenlerde yer alan Türkiye ve Polonya bayraklarının önünde basın mensuplarına tokalaşarak poz verdi. Liderler, heyetlerin karşılıklı takdim edilmesinin ardından ülkeler arası diplomatik ilişkilerin masaya yatırılacağı baş başa görüşmeye geçti. Bu toplantının sona ermesiyle birlikte iki cumhurbaşkanının kameralar karşısına geçerek ortak bir basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu.
Karşılama törenine üst düzey katılım
Başkentteki bu buluşmada devletin zirvesinden önemli isimler de hazır bulundu. Külliye'deki resmi karşılama törenine; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İletişim Başkanı Burhanettin Duran katılarak heyette yer alan isimler oldu.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.