Deste deste para çıktı: Dilencinin üzerinden servet değerinde rakam! El konuldu...
22:14, 13/04/2026, PazartesiG: Güncelleme: 22:15, 13/04/2026, Pazartesi

Odunpazarı
Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde zabıta ekiplerinin düzenlediği denetimde yakalanan bir dilencinin üzerinden çıkan para ağızları açık bıraktı. Şehir dışından geldiği belirlenen şahsın üzerinden tam 30 bin 200 lira nakit para çıktı. Paraya el konulurken şahsa ceza kesildi.
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların manevi duygularını sömüren dilencilere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. Kent merkezinde yapılan son çalışmada, dikkat çeken bir olay yaşandı.
Karakola götürülünce her şey ortaya çıktı
Zabıta ekipleri, sokaklarda dilencilik yaptığı tespit edilen 45 yaşındaki Y.G.'yi suçüstü yakaladı. Muhafaza altına alınan şahıs, gerekli işlemlerin yapılması için Odunpazarı Zabıta Karakolu'na götürüldü.

Üzerinden servet çıktı
Karakolda yapılan üst aramasında ekipler adeta küçük bir servetle karşılaştı. Y.G.'nin üzerinden toplamda 30 bin 200 lira çıktı. Yapılan incelemelerde şahsın Niğde'den Eskişehir'e geldiği ve farklı illerde de benzer şekilde dilencilik yaptığı belirlendi.
Paraya el konuldu
Zabıta ekipleri, tutanak eşliğinde ele geçirilen paraya kamuya aktarılmak üzere el koydu. Y.G. isimli şahıs hakkında ise Kabahatler Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanarak serbest bırakıldı. Yetkililer, vatandaşları bu tür istismarlara karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Salt Okunur
Dijital dünyada yeni yasaklar: 16 yaş sınırı, yapay zeka engeli ve dev para cezaları! İşte tüm detaylar...
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.