https://img.piri.net/piri/upload/3/2026/6/11/72f6d1a8-gaziantepte-jandarmadan-havadan-denetim-bin-700-surucuye-ceza-yagdi.webp
10:27, 11/06/2026, Perşembe

Gaziantep’te jandarmadan havadan denetim: Bin 700 sürücüye ceza yağdı

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, otoyollarda güvenliği sağlamak adına dron destekli kapsamlı bir trafik denetimi gerçekleştirdi. Mayıs ayı boyunca gerçekleştirilen operasyonlarda, kural ihlali yapan bin 700 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı. Denetimler sırasında emniyet kemeri takmayan, hız sınırını aşan ve yasaklı manevra yapan sürücüler tek tek tespit edilerek yasal işlem yapıldı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Otoyol Jandarması Timleri, mülki makamların koordinesiyle otoyollarda denetimlerini sıklaştırdı. Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulamalarda toplam 38 bin 310 araç kontrol edilirken, 14 bin 779 şahsın da genel bilgi taraması (GBT) yapıldı. Havadan dronlar, karadan ise mobil ekiplerle yürütülen çalışmalar sayesinde trafiği tehlikeye atan sürücüler mercek altına alındı.

Dron destekli denetimlerde kural tanımayanlara geçit yok

Denetimler sırasında hız sınırlarını ihlal eden, sol şeridi sürekli işgal ederek trafiği aksatan, otoyol üzerinde yasak dönüş yapan, seyir halindeyken cep telefonu kullanan ve emniyet kemeri takmayan sürücülere ağır yaptırımlar uygulandı. Kural ihlali yaptığı belirlenen bin 700 araca cezai işlem yapılırken, 133 araç trafikten men edildi. Ayrıca kural ihlallerinin yoğunluğu nedeniyle 11 sürücünün ehliyetine geçici süreyle el konuldu.

Trafikte denetimler aralıksız sürecek

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, otoyollarda meydana gelebilecek kazaları minimuma indirmek amacıyla benzer denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Yetkililer, sürücülerin trafik kurallarına harfiyen uymaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunurken, özellikle emniyet kemeri kullanımı ve hız sınırlarına uyulmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

TEM Otoyolu'nda trafiği birbirine katan saldırgana ağır ceza
Jurnal.ist
TEM Otoyolu'nda trafiği birbirine katan saldırgana ağır ceza

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026