6 kilo altın çalan şüpheli ifadesinde itiraf etti: Kuyumcu dükkanını görünce girmek istedim

Iğdır’da kuyumcu dükkanından 6 kilo altın ve 1 milyon lira çalan şüpheli Berat Öngün’ün ifadesi ortaya çıktı. Saanık, “Kuyumcu dükkanını gördüm ve buraya girmek istedim. Neden bu şekilde davrandığımı bilmiyorum” dedi.
Iğdır’da bir kuyumcu dükkanından yaklaşık 6 kilo altın ile 1 milyon lira nakit para çaldığı belirlenen 20 yaşındaki Berat Öngün’ün emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. Öngün, ifadesinde “Kuyumcu dükkanını gördüm ve buraya girmek istedim. Neden bu şekilde davrandığımı bilmiyorum” dedi.

Olay, 29 Aralık günü saat 03.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Başında motosiklet kaskı bulunan şüpheli, kepengi açarak girdiği dükkândan çok sayıda altın ve yüklü miktarda nakit parayı alarak kaçtı. Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda olayın faillerinin B.Ö., M.B. ve İ.A. olduğu tespit edildi.
Teknik ve fiziki takibin ardından şüpheliler aynı gün akşam saatlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 190 bin lira nakit para ile çeşitli ayar ve ağırlıklarda altın ele geçirildi. Ayrıca suçtan elde edildiği belirlenen otomobile de el konuldu.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Berat Öngün tutuklanırken, İ.A. hakkında ev hapsi kararı verildi, M.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Tutuklanan Berat Öngün ifadesinde, olay gecesi arkadaşlarıyla kafede vakit geçirdikten sonra eve gittiğini, daha sonra bunaldığı için dışarı çıktığını anlattı. Ağabeyine ait dükkândan aldığı motosikletle dolaşırken kuyumcu dükkanını gördüğünü belirten Öngün, İngiliz anahtarıyla asma kilidi kırarak içeri girdiğini söyledi. Çekmecelerde bulduğu nakit parayı ve kasayı açarak içindeki altınları poşete doldurduğunu ifade eden Öngün, zincir, kolye ve künyelere dokunmadığını belirtti.

Daha sonra altın ve paralarla evine gittiğini, araç satın alma fikrinin ardından Van’a gittiklerini anlatan Öngün, internetten bulduğu aracı altın ve nakit para karşılığında satın aldığını söyledi. Iğdır’a dönüş yolunda polis ekiplerince yakalandıklarını kaydeden Öngün, eylemi tek başına gerçekleştirdiğini savundu.
Öngün ifadesinin devamında, müştekinin zarar beyanında belirtilen tutarın fazla olduğunu ileri sürerek, ele geçirilen altın ve paralar ile harcadığı meblağlar dışında başka bir şey almadığını, kalan zararı karşılamak istediğini dile getirdi.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.