İran’dan fırlatılan balistik mühimmat NATO savunmasıyla imha edildi
İran’dan ateşlenen ve Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen balistik mühimmat, Doğu Akdeniz’de görev yapan NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından havada etkisiz hale getirildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı açıklandı.
Milli Savunma Bakanlığı (Türkiye), İran’dan ateşlenen bir balistik mühimmatın Irak ve Suriye hava sahasını geçerek Türkiye’ye yöneldiğini ve zamanında yapılan müdahaleyle imha edildiğini duyurdu. Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurlarının mühimmatı havada etkisiz hale getirdiği bildirildi.
Hatay’da mühimmat parçası bulundu
Yapılan açıklamada, havada imha edilen tehdide karşı önleme amaçlı kullanılan savunma mühimmatına ait bir parçanın Hatay - Dörtyol ilçesine düştüğü belirlendi. Yetkililer, bölgede yapılan incelemelerde herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını vurguladı.
Savunma unsurları zamanında devreye girdi
Milli Savunma Bakanlığı, balistik mühimmata erken aşamada müdahale edildiğini ve tehdidin Türk hava sahasına ulaşmadan bertaraf edildiğini belirtti. Açıklamada, Türkiye’nin hava sahası ve vatandaş güvenliğinin korunmasının öncelikli olduğu ifade edildi.
Türkiye’nin bölgesel istikrarı desteklediği belirtilen açıklamada, çatışmaların yayılmasına yol açabilecek adımlardan kaçınılması gerektiği vurgulandı. Bakanlık ayrıca NATO ve müttefik ülkelerle istişarelerin süreceğini duyurdu.
Savunma güvenliği uzmanları, bu tür balistik tehditlerin erken tespitinin kritik önem taşıdığını ve modern hava savunma sistemlerinin bölgesel güvenlikte belirleyici rol oynadığını ifade ediyor.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.