Köpek tasmasıyla boğup başka şehre gömdü: İstanbul'daki korkunç cinayette sır perdesi aralandı
15:06, 16/05/2026, CumartesiG: Güncelleme: 17:02, 16/05/2026, Cumartesi

İstanbul'daki korkunç cinayette sır perdesi aralandı
İstanbul’da kuzeni tarafından kayıp ihbarı yapılan İran uyruklu Farkhundeh Ghaem Maghami’nin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada üç şüpheli adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında alınan ifadelerde, kadının tartıştığı Erkan B. tarafından köpek tasmasıyla boğularak öldürüldüğü, ardından cesedinin araç içinde parçalanarak Kırşehir’de bir araziye gömüldüğü ortaya çıktı.
İstanbul Maltepe’de Darıush Tahbaz, Küçükyalı Polis Merkezi Amirliği’ne giderek dayısının kızı olan İran uyruklu Farkhundeh Ghaem Maghami’den (68) 11 Nisan’dan bu yana haber alamadığı gerekçesiyle kayıp ihbarı yaptı. Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, kayıp ihbarı üzerine düğmeye bastı.

Jurnal.ist
Antalya'da faciadan dönüldü: Lastiği patlayan kamyonet park halindeki araca böyle çarptı
Apartman Whatsapp grubuna atılan ‘’Tatildeyim’’ mesajı cinayeti aydınlattı
Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmalarda, İranlı kadının yaklaşık 20 yıldır İstanbul’da yaşadığını Türkçe’yi gayet güzel konuşabildiğini ancak Türkçe yazamadığını öğrendi. Bunun üzerine İranlı Farkhundeh’nin 18 Nisan’da apartmanın whsatsapp grubuna Türkçe harflerle ‘’Tatildeyim’’ yazması ekiplerin dikkatini çekti. İranlı kadının çağrı geçmişini inceleyen ekipler, yaptığı HTS araştırmalarında son görüştüğü kişinin Esenyurt’ta yaşayan Erkan B. (49) olduğunu belirledi. Erkan B.’yi de incelemeye başlayan ekipler izlediği güvenlik kamerası kayıtlarında şüphelinin 14 Nisan’da kadını evinden aldığı ve Büyükçekmece’de bir restoranda birlikte yemek yediklerini tespit etti.

Araçta köpek tasmasıyla boğmuş ardından parçalara ayırmış
Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri gözaltına aldığı Erkan B.’yi ifade işlemleri için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirdi. Burada sorgulaması yapılan Erkan B., ilk etapta yapılan sorgulamada suçlamaları reddetti. Yapılan incelemelerin ardından elde edilen deliller ışığında şüpheli Erkan B.’nin ifade alındığı sırada, suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Şüphelinin polise verdiği ifadesinde, İranlı Farkhundeh ile gönül ilişkisinin olduğunu söylediği, bu nedenle arada buluşup yemek yediklerini, 14 Nisan’daki son görüşmelerinde ise ikili arasında araçta çıkan tartışma sonrası kadını, kadına ait olan köpeğinin tasmasıyla boğarak öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Şüphelinin ayrıca cesedi aracın arka koltuğuna koyduğu daha sonra yine araç içinde parçalara ayırıp poşete koyduğunu, ardından 2 gün boyunca araçta beraber kaldıkları öğrenildi.
İranlı kadının cesedi Kırşehir’de toprak altından çıktı
17 Nisan’da Kırşehir’in Mucur ilçesinde bir yerleşim yerinde bulunan sokak köpekleri, topraktaki cesedin kokusunu alıp oraya gidince topraktan insan uzuvlarının çıktığı tespit edildi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri ile Kırşehir Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında, sokak köpeklerinin bulduğu insana ait uzuvların İranlı kadına ait olduğu anlaşıldı. İranlı kadının cesedi Ankara Adli Tıp Kurumu’na götürüldü ve pazartesi günü ailesine teslim edilecek.
Biri kadın üç şüpheli adliyeye sevk edildi
68 yaşındaki İranlı kadının öldürülmesi olayına ilişkin Şüpheli Erkan B.’nin önceki işlediği suçlardan denetimli serbestliğinin bulunduğu, İranlı kadınla gönül ilişkisinin olduğu aynı zamanda kendisinin bir de nikahlı eşinin olduğu öğrenildi. Şüpheliye eşliğinde yapılan yer gösterimi ile cinayetin sır perdesi aralanırken olayla bağlantısı olduğu öğrenilen Mesut A., ve Sedef G.’ de gözaltına alındı. Gözaltına alınan 1’i kadın 3 şüpheli buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Jurnal.ist
Kahramanmaraş'ta freni patlayan kum kamyonu dehşet saçtı: Bulvar savaş alanına döndü! 7 araçta maddi hasar,: ikisi ağır 6 yaralı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.