Fatih ve Bahçelievler'de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 39 gözaltı
11:06, 22/07/2026, Çarşamba

İstanbul'da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 39 kişi yakalandı
Fatih ve Bahçelievler'de düzenlenen operasyonda 39 kaçak göçmen ile organizatör oldukları belirtilen 4 şüpheli yakalandı. Ele geçirilen göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde yürüttüğü istihbari çalışmalar sırasında Fatih Nişanca Mahallesi'nde anormal hareketlilik tespit etti. Bölgede düzensiz göçmenlerin toplandığı ve organizatörlerin deniz yoluyla transfer hazırlığı yaptığı yönünde bilgi alan ekipler, harekete geçti.

Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, iki ayrı araçta 9 yabancı uyruklu kişi yakalandı. Araçlarda göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 sürücü gözaltına alınırken, operasyon kapsamında denizde kullanılmak üzere hazırlanan 1 bot da ele geçirildi.

Şok evleri ve adli süreç
Çalışmaların genişletilmesi üzerine Fatih ve Bahçelievler'de kaçak göçmenlerin gizlendiği "şok evi" olarak tabir edilen 3 ayrı adres daha tespit edildi. Bu adreslere yapılan baskınlarda 30 kaçak göçmen ile organizatör oldukları ileri sürülen 2 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonlarda yakalanan toplam 39 kaçak göçmen, işlemleri tamamlanmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü adli makamlarca serbest bırakılırken, 1 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.