PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmaları: Elde bir şey kalmadı, yiyecek de yok, dayanacak hal de yok. Çok kaybımız var

Suat Yahyaoğlu, Yeni Şafak, Ersin Çelik
09:48, 05/09/2016, Pazartesi
PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmaları: Elde bir şey kalmadı, yiyecek de yok, dayanacak hal de yok. Çok kaybımız var

TSK, Hakkari, Çukurca ve Van Tendürek'te, 2-3 Eylül tarihlerinde PKK'ya yönelik büyük çaplı operasyon başlattı. Bölgedeki operasyonda ağır kayıplar veren PKK'lı teröristlerin yaşadığı panik ve korku da telsiz konuşmalarına yansıdı.

Çukurca kırsalında, 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde 1. Komando Tugayı, 2. Hudut Tugayı, jandarma özel harekat birlikleri, hava kuvvetleri, kara havacılık ve topçu birlikleri ile sürdürülen "Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin" operasyonu devam ediyor.



Operasyonda hem karadan hem havadan harekat düzenleniyor. Çatışmalar göğüs göğüse gerçekleştiriliyor. TSK'ya göre Hakkaride'ki çatışmalar sırasında 7 asker şehit oldu, 21 asker de yaralandı. TSK'ya göre ölü ve yaralı PKK'lıların çoğu takviyeye gelen gruplarca Irak'ın kuzeyine götürüldü. Edilinlen bilgiye göre, İkiyaka Dağları geçtiğimiz aylarda PKK'lılardan temizlenirken bu kısımlar daha sonra terörist sızmalarına maruz kaldı.



Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada da "Harekât karadan ve havadan bütün imkânlar kullanılarak icra edilmekte olup kesin sonuç alınıncaya kadar devam edecek'' vurgusu yapıldı. 'Opersayonunun büyüklüğü, çatışmaların şiddeti ve coğrafi şartlar nedeniyle malesef şehitler de verilmektedir'' denildi.



- Teröristlerin ağır yenilgi nedeniyle morali bozulduğu için Murat Karayılan telsiz konuşması yaptı


Van Tendürek bölgesine 300'e yakın PKK'lının sızdığı bilgisi geldikten sonra operasyonlar sürdürüldü. Bölgedeki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, örgütün ağır yenilgi nedeniyle morali bozulduğu için Murat Karayılan telsiz konuşması yaptı.Bölgedeki operasyonda ağır kayıplar veren PKK'lı teröristlerin yaşadığı panik ve korku da telsiz konuşmalarına yansıdı.



Teröristlerin yaptığı telsiz konuşmalarından bazıları şu şekilde:


A : Nasılsın?



B : İyi değiliz. Ertüş düştü, bittik yani.



A : Yok yok bakacağız çaresine.



B : Arkadaş zaten burada sıkıştık kaldık, ilaçlarımız kalmadı.



A : Arkadaş yazıktır yazık, nasıl konuşuyorsun. Sen elindekilerle idare et.



B : Elde bir şey kalmadı, yiyecek de yok, dayanacak hal de yok. Çok kaybımız var. Bir sürü yer düştü. Kontrolümüz tamamen kayboldu. Burayı ne zaman bırakalım? Burada öleceğiz, kesin yani.



A : Burayı bıraksak da bir zamanı var tamam mı? Dayanın. Bulunduğunuz yerden çıkmayın, çıkarsanız düşersiniz, yazıktır arkadaşlara.



B : Tamam da arkadaş...



A : Uzatma. Onlara taciz yapmayın, sessiz kalın. Arkadan gelecek çok adam da kalmadı ama bakacağız, bakacağız.



B : Tamam bir an evvel karar verin çekilelim. Önemli haa! Unutmayın.



A : Tamam sen onlara söyle bu Serhabunlar, mide hapı yapıyorlar onlara getirecek. Biraz mide hapı da sana yetiştirsinler. İç iyi gelir.



B : Tamam.



A : Bir şey diyor musun?



B : Yok, dedim diyeceğimi.


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026