Arıcılar ve çiftçiler dikkat... TCDD'den hat için çok kritik uyarı: Ay sonuna kadar sakın yaklaşmayın!

11:55, 18/06/2026, PerşembeG: Güncelleme: 12:31, 18/06/2026, Perşembe
Arıcılar ve çiftçiler dikkat... TCDD'den hat için çok kritik uyarı: Ay sonuna kadar sakın yaklaşmayın!
TCDD'den İlaçlama Uyarısı: Hat Çevresine Yaklaşmayın

TCDD, demiryolu hatlarında yürütülecek otla mücadele çalışmaları kapsamında 18-30 Haziran tarihleri arasında ilaçlama yapılacağını açıkladı. Yetkililer, ilaçların insan ve hayvan sağlığı açısından risk oluşturabileceğini belirterek vatandaşların belirlenen bölgelerden uzak durması çağrısında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), demiryolu hatlarında güvenliğin artırılması amacıyla gerçekleştirilen otla mücadele çalışmaları kapsamında bazı güzergâhlarda ilaçlama yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre çalışmalar, 18 Haziran 2026 ile 30 Haziran 2026 tarihleri arasında Çadırkaya-Süngütaşı hat kesimindeki gar, istasyon ve sayding alanlarında gerçekleştirilecek.

Vatandaşlara dikkat çağrısı

TCDD tarafından yapılan bilgilendirmede, ilaçlama faaliyetlerinde kullanılan kimyasalların insan ve hayvan sağlığı açısından olumsuz etkiler oluşturabilecek özellikler taşıdığı belirtildi. Bu nedenle demiryolu hattı çevresinde yaşayan vatandaşların ilaçlama yapılan alanlara yaklaşmamaları istendi.

Hayvancılık ve tarımsal faaliyetlere geçici kısıtlama

Açıklamada, ilaçlama uygulamasının ardından 15 gün boyunca söz konusu bölgelerde hayvan otlatılmaması gerektiği vurgulandı. Ayrıca ot hasadı yapılmaması ve arıcılık faaliyetlerinden kaçınılması yönünde uyarıda bulunuldu.

Emeklilik hayali kabusa döndü, kene ısırığı tüm vücudunu felç etti! Uzmanlar uyardı: 'Çok kısa bir süre sonra bulaşabiliyor'
Jurnal.ist
Emeklilik hayali kabusa döndü, kene ısırığı tüm vücudunu felç etti! Uzmanlar uyardı: 'Çok kısa bir süre sonra bulaşabiliyor'

Çalışmalar güvenlik amacıyla yürütülüyor

TCDD, demiryolu güzergâhlarında gerçekleştirilen otla mücadele çalışmalarının görüş mesafesini artırmak, yangın riskini azaltmak ve demiryolu işletme güvenliğini korumak amacıyla düzenli olarak yapıldığını belirtti. Yetkililer, olası risklerin önüne geçilmesi için vatandaşların yapılan uyarıları dikkate almalarının önem taşıdığını ifade etti.

İlaçlama faaliyetlerinin 30 Haziran'a kadar Çadırkaya-Süngütaşı hattındaki gar ve istasyon bölgelerinde devam edeceği bildirildi.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026